INTERVJUI

Ovde ćete naći intervjue članova i članica inicijative Ne davimo Beograd, objavljene originalno na našem sajtu, ali i u drugim medijima. Takođe, trudićemo se da prenesemo i razgovore sa ljudima koji dele naše vrednosti ili doprinose da Beograd bude grad solidarnosti, tolerancije i dostojanstvenog života.

Natalija Stojmenović: Kvalitet vazduha u Beogradu loš, spalionica nije dobro rešenje

06. 09. 2020.|

Kvalitet vazduha u Beogradu je vrlo loš, kao što je i izgradnja spalionice otpada u Vinči ekološki i ekonomski loše rešenje, izjavila je FoNetu aktivistkinja Inicijative Ne davimo Beograd, Natalija Stojmenović i upozorila da u Srbiji ne postoje laboratorije koje detektuju kancerogene čestice, tako da građani neće ni znati da li ih vazduh ubija.

Dobrica Veselinović za Danas: Treba da bude borba neprestana

31. 08. 2020.|

Voleo bih da budućnost bude bolja nego prošlost čije relikte vidimo i neretko im se divimo. Znate, kada gledam Novi Beograd, vidim ostatke neke daleke civilizacije, koja je živela na ovim prostorima i gradila prostrane betonske objekte, mesta gde svi želimo da živimo, idemo u školu, provodimo slobodno vreme, šetamo, imamo dostupne ustanove i servise, parkove…

Stojmenović za N1 o spalionici u Vinči: Višestruko ćemo plaćati da nas truju

20. 08. 2020.|

Natalija Stojmenović iz "Ne davimo Beograd" navodi da je o projektu spalionice Evropska komisija već dala negativno mišljenje. Plaćećemo višestruko da nam neko spali đubre, otpad će biti tretiran na ekološki loš način, za to vreme bez posla će ostati reciklažna industrija i sakupljači sekundarnih sirovina, dok ćemo energiju koju dobijamo iz tog otpada plaćati po dva i po puta višoj ceni, dodaje.

Biljana Đorđević za Danas: Bojkot je najbolje oružje protiv diktature

26. 05. 2020.|

Smatrali smo da smo dužni da međusobno razgovaramo i da proverimo da li su ljudi koji u nas veruju shvatili ideju bojkota kao sredstva borbe za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju. I ispostavilo se da jesu, tako da je u ovom trenutku bojkot najbolje oružje protiv diktature

  • Gipsy_mafia

Intervju: Gipsy Mafia

16. 05. 2020.|

Pričali smo sa drugarima iz GIPSY MAFIA, našim ljudima na privremenom radu u Nemačkoj.

Vjekoslav Vuković za Danas: Buka u preko 30 gradova

28. 04. 2020.|

Pored velikog doprinosa naših članova i simpatizera, u akciju su se uključili i aktivisti svih članica Građanskog fronta. A pridružio se i veliki broj građana i građanki koji su pozitivno reagovali na poziv da dignu glas protiv diktature. Bilo je sjajno čuti kako sa prozora odjekuje poziv na borbu za slobodnu, solidarnu I demokratsku Srbiju.

Lazović za NIN: Na putu smo ukidanja demokratije

11. 04. 2020.|

Svakodnevno nam govore o milionima maski, hiljadama respiratora, bolnicama koje su čudo tehnologije, bolje od onih u Njujorku ili Nemačkoj, to su potpune gluposti. To je politička kampanja koju, uprkos opštoj opasnosti, režim sprovodi kako bi dobio na rejtingu i kako bi iz ove situacije Aleksandar Vučić izašao kao spasilac. Umesto da u ovom trenutku svi budemo posvećeni borbi protiv zaraze, vidimo da je predsednik Srbije svim silama u kampanji. On je svaki dan na televiziji, on upravlja Vladom, ne treba mu Skupština, on je doktor, policajac, televizijski voditelj...

Jasmina Šuša: Za naš zeleni grad

17. 12. 2019.|

Ove jeseni inicijativa Ne davimo Beograd organizovala je veliku akciju sadnje “Za naš zeleni grad” u kojoj je širom Beograda posađeno preko 200 sadnica voća. Tim povodom razgovarali smo sa Jasminom Šušom, koordinatorkom zelene grupe Ne davimo Beograd.

NIN: Lokalni feudi vs udruživanje građana

24. 09. 2019.|

O građanima koji su godinama držani što dalje od mesta odlučivanja kako ne ugrozili dilove političarima za NIN je govorio Radomir Lazović iz inicijative Ne davimo Beograd.

  • NIN fotografija

NIN: Povratak otpisanih građana

18. 03. 2019.|

Instant rešenja i spasioci ne funkcionišu. Insistiranje da se bude deo kolone s pojedincima čije vrednosti ne odgovaraju velikom broju demonstranata građane gura u apstinenciju. Računamo na one ljude koji ne veruju da ponavljanje istog pokušaja može da dovede do različitog rezultata.

NIN: Hotel Bristol, simbol rasprodaje Srbije

30. 07. 2018.|

Iseljenje hotela Bristol, koji vredi najmanje četiri miliona evra, tek je početak – ista će sudbina zadesiti još dvadeset tri zdanja u Savskom amfiteatru. Sve te nekretnine, koje vrede 30 miliona evra, država će pokloniti Beogradu na vodi, čiji je većinski vlasnik formalno privatna firma iz UAE.

NIN: Ovde se nagrađuju krivci

29. 05. 2018.|

Radomir Lazović, lični stav: Ovih dana stigla mi je presuda po kojoj sam osuđen da platim 100.000 dinara zbog organizacije protesta „Ostavke i odgovornost“ organizovanog nakon svedočenja Marije Mali da iza rušenja u Hercegovačkoj stoji njen bivši suprug Siniša Mali

NIN: Nova politička snaga u Srbiji – Građanski front

10. 05. 2018.|

Politika je previše važna da bi se njome bavili samo političari i pomak je moguć samo ako ga nose nezadovoljni građani, zato su inicijative Ne da(vi)mo Beograd, Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša (UPSS) i Lokalni front iz Kraljeva, odlučile da obnove Građanski front

Zbog prevare bez krova nad glavom, rešenje u promeni zakona

20. 03. 2018.|

Porodica Maurer iz Beograda poslednja je u nizu koja je prinudno iseljena iz svog stana. Silvana Maurer nije zavela stan na svoje ime u katastru, a podstanar je, kako kažu, falsifikovao dokumente prethodnog vlasnika, podigao kredit u banci i dao stan pod hipoteku.