INTERVJUI

Ovde ćete naći intervjue članova i članica inicijative Ne davimo Beograd, objavljene originalno na našem sajtu, ali i u drugim medijima. Takođe, trudićemo se da prenesemo i razgovore sa ljudima koji dele naše vrednosti ili doprinose da Beograd bude grad solidarnosti, tolerancije i dostojanstvenog života.

Biljana Đorđević za Danas: Bojkot je najbolje oružje protiv diktature

26. 05. 2020.|

Smatrali smo da smo dužni da međusobno razgovaramo i da proverimo da li su ljudi koji u nas veruju shvatili ideju bojkota kao sredstva borbe za demokratsku, slobodnu i solidarnu Srbiju. I ispostavilo se da jesu, tako da je u ovom trenutku bojkot najbolje oružje protiv diktature

  • Gipsy_mafia

Intervju: Gipsy Mafia

16. 05. 2020.|

Pričali smo sa drugarima iz GIPSY MAFIA, našim ljudima na privremenom radu u Nemačkoj.

Vjekoslav Vuković za Danas: Buka u preko 30 gradova

28. 04. 2020.|

Pored velikog doprinosa naših članova i simpatizera, u akciju su se uključili i aktivisti svih članica Građanskog fronta. A pridružio se i veliki broj građana i građanki koji su pozitivno reagovali na poziv da dignu glas protiv diktature. Bilo je sjajno čuti kako sa prozora odjekuje poziv na borbu za slobodnu, solidarnu I demokratsku Srbiju.

Lazović za NIN: Na putu smo ukidanja demokratije

11. 04. 2020.|

Svakodnevno nam govore o milionima maski, hiljadama respiratora, bolnicama koje su čudo tehnologije, bolje od onih u Njujorku ili Nemačkoj, to su potpune gluposti. To je politička kampanja koju, uprkos opštoj opasnosti, režim sprovodi kako bi dobio na rejtingu i kako bi iz ove situacije Aleksandar Vučić izašao kao spasilac. Umesto da u ovom trenutku svi budemo posvećeni borbi protiv zaraze, vidimo da je predsednik Srbije svim silama u kampanji. On je svaki dan na televiziji, on upravlja Vladom, ne treba mu Skupština, on je doktor, policajac, televizijski voditelj...

Jasmina Šuša: Za naš zeleni grad

17. 12. 2019.|

Ove jeseni inicijativa Ne davimo Beograd organizovala je veliku akciju sadnje “Za naš zeleni grad” u kojoj je širom Beograda posađeno preko 200 sadnica voća. Tim povodom razgovarali smo sa Jasminom Šušom, koordinatorkom zelene grupe Ne davimo Beograd.

NIN: Lokalni feudi vs udruživanje građana

24. 09. 2019.|

O građanima koji su godinama držani što dalje od mesta odlučivanja kako ne ugrozili dilove političarima za NIN je govorio Radomir Lazović iz inicijative Ne davimo Beograd.

  • NIN fotografija

NIN: Povratak otpisanih građana

18. 03. 2019.|

Instant rešenja i spasioci ne funkcionišu. Insistiranje da se bude deo kolone s pojedincima čije vrednosti ne odgovaraju velikom broju demonstranata građane gura u apstinenciju. Računamo na one ljude koji ne veruju da ponavljanje istog pokušaja može da dovede do različitog rezultata.

NIN: Hotel Bristol, simbol rasprodaje Srbije

30. 07. 2018.|

Iseljenje hotela Bristol, koji vredi najmanje četiri miliona evra, tek je početak – ista će sudbina zadesiti još dvadeset tri zdanja u Savskom amfiteatru. Sve te nekretnine, koje vrede 30 miliona evra, država će pokloniti Beogradu na vodi, čiji je većinski vlasnik formalno privatna firma iz UAE.

NIN: Ovde se nagrađuju krivci

29. 05. 2018.|

Radomir Lazović, lični stav: Ovih dana stigla mi je presuda po kojoj sam osuđen da platim 100.000 dinara zbog organizacije protesta „Ostavke i odgovornost“ organizovanog nakon svedočenja Marije Mali da iza rušenja u Hercegovačkoj stoji njen bivši suprug Siniša Mali

NIN: Nova politička snaga u Srbiji – Građanski front

10. 05. 2018.|

Politika je previše važna da bi se njome bavili samo političari i pomak je moguć samo ako ga nose nezadovoljni građani, zato su inicijative Ne da(vi)mo Beograd, Udruženi pokret slobodnih stanara iz Niša (UPSS) i Lokalni front iz Kraljeva, odlučile da obnove Građanski front

Zbog prevare bez krova nad glavom, rešenje u promeni zakona

20. 03. 2018.|

Porodica Maurer iz Beograda poslednja je u nizu koja je prinudno iseljena iz svog stana. Silvana Maurer nije zavela stan na svoje ime u katastru, a podstanar je, kako kažu, falsifikovao dokumente prethodnog vlasnika, podigao kredit u banci i dao stan pod hipoteku.