Koalicija, koja pod sloganom “Biramo borbu” izlazi na izbore 2. juna. učetvovaće na gradskim i opštinskim izborima a nosioci liste “Biram Voždovac” na izborima za odbornike te opštine su Biljana Đorđević iz Zeleno-levog fronta i Nikola Ignjatović iz Pokreta slobodnih građana. Prvi na listi je Miodrag Gavrilović iz Demokratske stranke.

Đorđević je podsetila na slučaj kada su ljudi iz Male Krsne dovedeni da glasaju na Voždovcu i da su ti lažni glasači bili predmet pritužbi opozicije u decembru.

„Nedavno su usvojene dopune Zakona o jedinstvenom biračkom spisku koje su trebale da obezbede da oni koji su menjali prebivalište u poslednjih 11 meseci budu vraćeni na birački spisak prethodnog prebivališta. Praćenje sprovođenja tog zakona dato je Grupi za unapređenje izbornog procesa. Nemam podatke o tome da li su ljudi, koji su iz Male Krsne dolazili na Voždovac da glasaju, vraćeni na pređašnji birački spisak“, kazala je Đorđević i naglasila da je MUP trebalo da uradi proveru prebivališta svih u Beogradu.

Na pitanje voditelja šta opozicija nudi Voždovcu, Đorđević je između ostalog, navela bolje uređenje gradskog prevoza, sprečavanje privatizacije gradskih linija, više žutih traka koje će omogućiti efikasnije kretanje i više vozila u prevozu koji ispunjavaju ekološke standarde.

„Mora se sprečiti betonizacija grada i zaštititi zelene površine. Voždovac, naprimer, ima dosta parkova i zaštićenih prirodnih dobara ali sve više postaje opština betona, imate masovnu izgradnju koju ne podržava postojeća infrastruktura“, naglasila je Biljana Đorđević iz Zeleno-levog fronta i nosilac liste „Biram Voždovac“.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.