Stop nasilju privatnih izvršitelja nad građanima i građankama

20. 06. 2024.|

Ne davimo Beograd, jedan od osnivača Zeleno-levog fronta, nastao je na borbi protiv otimanja javnih dobara, ali i borbe za pravo na dom svih građana. Od samih početaka borbe protiv izvršitelja koji otimaju ljudima jedini dom, mi smo bili tu.

Nećemo dozvoliti rušenje Starog savskog mosta

18. 06. 2024.|

Povodom ograđivanja prostora oko Starog savskog mosta i postavljanja građevinske table koja sadrži privremenu građevinsku dozvolu, odnosno pripremnih radnji za rušenje mosta, Zeleno-levi front apeluje da ovaj most treba sačuvati i podseća da se gradska vlast već šest godina oglušuje o zahteve građana i stručne javnosti da se ovaj most ne ruši.

Lazović: Bastać nije odgovorio na predlog za smenu SNS vlasti na Starom gradu

18. 06. 2024.|

Izborna lista "Čuvari Starog grada" Marka Bastaća nije odgovorila na predlog za saradnju i formiranje opozicione većine u opštini Stari grad. Mi ne sporimo pravo "Čuvarima Starog grada" da pregovaraju s kim žele, pa i sa naprednjacima, ali smatramo da ovo jeste jedna vrsta izigravanja volje birača, s obzirom na to da su građani Starog grada glasali za promenu vlasti.

Branislav Dimitrijević, lični stav: Kulturno nasleđe – Šta je to i čemu služi?

17. 06. 2024.|

Sajam, Generalštab, Hotel Jugoslavija, Stara Šećerana, mesta su i građevine koje u poslednje vreme postaju okosnica okupljanja građana koji više ne mogu da tolerišu političko-ekonomski projekat koji podrazumeva raščišćavanje i uzurpaciju našeg zajedničkog prostora. Beograd postaje grad poznat ljubiteljima stripa Alan Ford, ali ono što nam je nekada bilo smešno sada je postalo naša tragična realnost.

Neophodna korenita reforma sistema obrazovanja u Srbiji

14. 06. 2024.|

Zeleno-levi front povodom jučerašnjih događaja u osnovnim školama „Jovan Dučić” na Novom Beogradu i OŠ „Sveti Sava” na Vračaru, kada su se desila dva incidenta u kojima su fizički napadnute nastavnice od strane roditelja učenika koji su bili nezadovoljni ocenama, ističe neophodnost promene celokupnog obrazovnog sistema u Srbiji.

Lazović: Bastaću upućen predlog o formiranju vlasti na Starom gradu

14. 06. 2024.|

Kopredsednik Zeleno-levog fronta i nosilac liste „Biramo Stari grad“ Radomir Lazović izjavio je za N1 da je na današnjem sastanku sa predstavnicima izborne liste „Čuvari Starog grada“ njenom nosiocu Marku Bastaću upućen zvaničan predlog o formiranju vlasti u opštini Stari grad.

AŽF obeležava Nacionalni dan rodne ravnopravnosti

11. 06. 2024.|

Autonomni ženski front ispred Zeleno-levog fronta na Nacionalni dan rodne ravnopravnosti želi da podseti da je neravnopravnost žena i dalje sveprisutna u našem društvu, i da smo zbog toga i dalje daleko od proslavljanja ovog datuma kao konačne pobede u borbi za ostvarivanje ravnopravnosti.

Zeleno-levi front podržava zahteve radnika koji štrajkuju u kompaniji Jura u Leskovcu

10. 06. 2024.|

Promašena ekonomska politika koja već više decenija potpuno zanemaruje prava i interese radnika dovela je do toga da oni danas štrajkuju da bi se izborili za, kako kaže Samostalni sindikat metalaca fabrike Jura, „platu od koje može da se živi, bonuse koji ne služe za ucenjivanje, topli obrok sa kojim može da se uđe u kantinu i osnovne higijenske uslove u fabrici.“