Jerinić: Neophodno da se zakoni menjaju

12. 04. 2024.|

Miroslav Aleksić i Jelena Jerinić iz koalicije Srbija protiv nasilja potvrdili su da će danas do 12h dostaviti predsednici Skupštine Ani Brnabić svoje predloge kako dalje raditi na preporukama ODIHR.

Lazović o Srbiji u Bundestagu

10. 04. 2024.|

Kopredsednik Zeleno-levog fronta Radomir Lazović izjavio je danas FoNetu iz Berlina da će predstavnici opozicije sagovornike u Bundestagu informisati o planu predsednice Skupštine Ane Brnabić za ispunjavanje preporuka ODIHR u kojem nema ništa u rešavanju ključnih problema - pritiscima na birače, funkcionerskoj kampanji, biračkom spisku i medijima.

Tribina: Za mesne zajednice na Novom Beogradu!

09. 04. 2024.|

Pokušali smo i kao stranka i kao građani da dobijemo salu neke od mesnih zajednica, ali nam jasno stranački profilisana opštinska vlast to nije obezbedila. Zato smo, kao neku vrstu protesta, tribinu održali ispred samog ulaza u MZ.

AŽF: Stop mizoginiji na našim univerzitetima!

05. 04. 2024.|

Autonomni ženski front ispred Zeleno-levog fronta upućuje podršku članicama Odbora za rodnu ravnopravnost Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Vladislavi Gordić Petković, prof. dr Gordani Lalić-Krstin i dr Zorani Antonijević, koje su istupile iz ovog tela, kao i redovnoj profesorki Filozofskog fakulteta Sabini Halupka Rešetar, koja je prethodno podnela ostavku na mesto Prorektorke za međunarodnu saradnju

Osuđujemo Šapićevo širenje mržnje i revizionizam

04. 04. 2024.|

Beogradski odbor Zeleno-levog fronta osuđuje opasne izjave predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića, koji poput njegovog ideološkog mentora Vojislava Šešelja poziva na iseljavanje i rušenje Kuće cveća.