Pozivamo vas da nas podržite u borbi za oslobođenje našeg grada, da zajedno zaustavimo sve štetne projekte kriminalne vlasti i od Beograda napravimo DOBAR GRAD za sve naše sugrađane i buduće generacije. Vaše mesečne donacije bi nam pomogle da sačuvamo finansijsku nezavisnost i da omogućimo neometano funkcionisanje Pokreta, plaćanje svakodnevnih računa, prostora, reklamnog materijala, bilborda i redovnih akcija širom grada.


Ukoliko želite da nas dugoročno podržavate na mesečnom nivou to možete uraditi preko PayPal servisa, klikom na dugme:

10€ / mesečno
30€ / mesečno
50€ / mesečno
100€ / mesečno

Dobar grad je onaj u kome njegovi građani i građanke mogu da žive od svog rada, adekvatno su plaćeni i uživaju sigurnost i bezbednost na radu. Dobar grad se prvo brine o najugroženijima kroz programe podrške i pomoći. U dobrom gradu uvek ima mesta za decu u vrtićima, dok je za sve obezbeđeno kvalitetno obrazovanje koje ne zavisi od nečijeg materijalnog ili nekog drugog statusa. U dobrom gradu ne stojimo zaglavljeni u gužvama, već se u javni prevoz ulaže tako da većina građana stiže brzo i sigurno od kuće do posla. Dobar grad se planira u skladu sa interesima njegovih građana. Dobar grad ne rasprodaje šume, obale, reke i javna dobra, da bi podobni investitori na njima bogato zarađivali. U dobrom gradu važe ista pravila za sve građane – bez obzira na njihovu političku, partijsku, nacionalnu, rodnu, seksualnu ili religijsku pripadnost. 

Program pokreta Ne davimo Beograd detaljno razrađuje konkretna rešenja za naš grad, a broj ljudi koji su spremni da svoje znanje, energiju i vreme ulože u zajedničku borbu, raste iz dana u dan. Program se nalazi na linku: PROGRAM POKRETA

Pozivamo i sve vas, podržavaoce pokreta Ne davimo Beograd, koji ne živite u Srbiji, ali i dalje delite ljubav prema našem gradu i državi, i osećate želju, potrebu i odgovornost da učestvujete u borbi da od Beograda i Srbije napravimo dobro mesto za život. Uz vašu pomoć, zajedno i solidarno, možemo se izboriti ZA! DOBAR GRAD.

Automatske mesečne donacije preko PayPal platforme, možete da aktivirate klikom na dugme:

10€ / mesečno
30€ / mesečno
50€ / mesečno
100€ / mesečno

Molimo vas da proširite vest i da pozovete svoje prijatelje i prijateljice, porodicu, rodbinu, ali i sve one za koje mislite da žele i mogu da finansijski podrže našu borbu. 

Hvala vam na podršci i poverenju koje ukazujete pokretu Ne davimo Beograd.
Zajedno ćemo se izboriti da oslobodimo NAŠ GRAD i od njega napravimo DOBAR GRAD!

Ako želite da podržite rad pokreta jednokratnom donacijom, na LINKU je uputstvo na koje sve načine možete izvršiti uplatu.

Pročitaj i ovo:

I bez istrage o smrti radnika, EPS već “zna” da nije od toplote

Pokret Ne davimo Beograd obavestio je juče javnost da je u RB Kolubara, na svom radnom mestu, preminuo radnik koji je radio na polju D. Kako je juče bio jedan od najtoplijih dana u toku leta, sa temperaturama koje dostižu i 39 stepeni Celzijusa, zahtevali smo detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do smrti pedesetogodišnjeg radnika sumnjajući upravo da se radi o posledicama kontinuiranog izlaganja visokim temperaturama.

Poginuo radnik Kolubare na kopu: Ne davimo Beograd zahteva da država zaštiti radnike na visokim temperaturama

Samo dve nedelje nakon što smo upozorili javnost na enormno teške uslove u kojima rade radnici na otvorenom pri visokim temperaturama, desila se tragična smrt radnika RB Kolubara na polju D. Iza sebe je ostavio ženu i dvoje dece. Ovim putem izjavljujemo saučešće porodici i zahtevamo detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do smrti pedesetogodišnjeg radnika. Pokret Ne davimo Beograd zahteva da Ministarstvo rada na delu pokaže da će obezbediti da se poslodavci pridržavaju Smernica za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama Vlade Srbije iz 2007. godine.

Ne davimo Beograd u Loznici: Podrška lokalnim udruženjima protiv izgradnje rudnika Rio Tinta

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović i Radomir Lazović, zajedno sa Nebojšom Zelenovićem iz Zajedno za Srbiju, pridružiće se u četvrtak 29. jula, u 9 časova, građanima i lokalnim udruženjima ispred skupštine grada Loznica, gde je planiran protest protiv izmena urbanističkih planova kojima se omogućava realizacija projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit. Na dnevnom redu skupštine grada Loznica, koja u četvrtak počinje u 10 časova, naći će se izmene Prostornog plana grada Loznice, kojima se ovaj plan višeg ranga, protivzakonito usaglašava sa prethodno donetim Prostornim planom područja posebne namene za projekat "Jadar".