Pozivamo vas da nas podržite u borbi za oslobođenje našeg grada, da zajedno zaustavimo sve štetne projekte kriminalne vlasti i od Beograda napravimo DOBAR GRAD za sve naše sugrađane i buduće generacije. Vaše mesečne donacije bi nam pomogle da sačuvamo finansijsku nezavisnost i da omogućimo neometano funkcionisanje Pokreta, plaćanje svakodnevnih računa, prostora, reklamnog materijala, bilborda i redovnih akcija širom grada.


Ukoliko želite da nas dugoročno podržavate na mesečnom nivou to možete uraditi preko PayPal servisa, klikom na dugme:

10€ / mesečno
30€ / mesečno
50€ / mesečno
100€ / mesečno

Dobar grad je onaj u kome njegovi građani i građanke mogu da žive od svog rada, adekvatno su plaćeni i uživaju sigurnost i bezbednost na radu. Dobar grad se prvo brine o najugroženijima kroz programe podrške i pomoći. U dobrom gradu uvek ima mesta za decu u vrtićima, dok je za sve obezbeđeno kvalitetno obrazovanje koje ne zavisi od nečijeg materijalnog ili nekog drugog statusa. U dobrom gradu ne stojimo zaglavljeni u gužvama, već se u javni prevoz ulaže tako da većina građana stiže brzo i sigurno od kuće do posla. Dobar grad se planira u skladu sa interesima njegovih građana. Dobar grad ne rasprodaje šume, obale, reke i javna dobra, da bi podobni investitori na njima bogato zarađivali. U dobrom gradu važe ista pravila za sve građane – bez obzira na njihovu političku, partijsku, nacionalnu, rodnu, seksualnu ili religijsku pripadnost. 

Program pokreta Ne davimo Beograd detaljno razrađuje konkretna rešenja za naš grad, a broj ljudi koji su spremni da svoje znanje, energiju i vreme ulože u zajedničku borbu, raste iz dana u dan. Program se nalazi na linku: PROGRAM POKRETA

Pozivamo i sve vas, podržavaoce pokreta Ne davimo Beograd, koji ne živite u Srbiji, ali i dalje delite ljubav prema našem gradu i državi, i osećate želju, potrebu i odgovornost da učestvujete u borbi da od Beograda i Srbije napravimo dobro mesto za život. Uz vašu pomoć, zajedno i solidarno, možemo se izboriti ZA! DOBAR GRAD.

Automatske mesečne donacije preko PayPal platforme, možete da aktivirate klikom na dugme:

10€ / mesečno
30€ / mesečno
50€ / mesečno
100€ / mesečno

Molimo vas da proširite vest i da pozovete svoje prijatelje i prijateljice, porodicu, rodbinu, ali i sve one za koje mislite da žele i mogu da finansijski podrže našu borbu. 

Hvala vam na podršci i poverenju koje ukazujete pokretu Ne davimo Beograd.
Zajedno ćemo se izboriti da oslobodimo NAŠ GRAD i od njega napravimo DOBAR GRAD!

Ako želite da podržite rad pokreta jednokratnom donacijom, na LINKU je uputstvo na koje sve načine možete izvršiti uplatu.

Pročitaj i ovo:

  • bgmetro

Metro ZA potrebe građana, a ne profit tajkuna

Pokret Ne davimo Beograd uputiće primedbe na Nacrt plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu koji je na javnom uvidu. Naime, predloženi plan za metro nije u interesu građana, već isključivo tajkuna koji su zainteresovani za gradnju na livadama koje povezuje izabrana trasa. Ukoliko se već odustalo od višedecenijskog plana za prvu liniju metroa, ne sme se propustiti prilika da metro poveže najgušće naseljene oblasti grada i tako smanji gužve i ubrza kretanje kroz grad. To prema postojećem planu nije slučaj.

Nova podrška javnih ličnosti “Povelji za dobar grad” pokreta Ne davimo Beograd

Nova grupa javnih ličnosti i nezavisnih intelektualaca podržala je “Povelju za dobar grad”, pokreta Ne davimo Beograd. Podršci planu, kako da Beograd postane dobar grad za sve njegove građane, pridružili su se muzičari Branko Golubović Golub, pevač grupe Goblini i Nebojša Despotović iz benda Duboka Ilegala, zatim profesorka Srbijanka Turajlić, društveni aktivista Gordan Paunović, psihoterapeutkinja Aurelija Đan, sociološkinja Jana Šarić, aktivistkinja za ženska prava Maša Elezović i IT stručnjak Ivan Milošević. Podršku povelji dali su i pesnik Stevan Tatalović, književna prevoditeljka, novinarka i spisateljica Mirjana Ognjanović i antropološkinja Irena Molnar.