Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd, ističe za Danas da je ovaj pokret uvek tvrdio da je najviši državni vrh umešan i u sprovođenje i u zataškavanje rušenja u Savamali.

Povodom ispovesti Gorana Stamenkovića, šefa smene tokom rušenja u Savamali u noći između 24-25. aprila 2016. godine, koji je za KRIK, između ostalog, rekao da mu je Dijana Hrkalović pretila, a Aleksandar Vučić slagao da će mu ispuniti obećanja koja su mu data kada je preuzeo krivicu, Lazović dodaje da je lepo što je sada došlo njegovog svedočenja.

– Međutim, mi smo već iz zvaničnih policijskih dokumenata mogli videti da je Elektrodistribucija isključila struju, da je Parking servis uklonio vozila, da je “Čistoća” zaustavila čišćenje te večeri, a da se policija nije odazivala. Naravno da je ovaj čovek samo pion u toj igri i da su odgovorni najviši funkcioneri, o čemu smo na kraju krajeva imali i priznanje Aleksandra Vučića – naglašava Lazović.

Šef smene u beogradskoj policiji u noći rušenja u Savamali Goran Stamenković negirao je da je priznao krivicu da bi mu bio ozakonjen nelegalno sagrađen objekat i najavio proteste svoje porodice ispred predsedništva i tužilaštva dok mu se ne ozakoni i drugi deo nelegalnog objekta.

Izvor: https://www.danas.rs/vesti/drustvo/lazovic-stamenkovic-samo-pion-za-savamalu-odgovorni-najvisi-funkcioneri/

Pročitaj i ovo:

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.

Veselinović za N1: Parlamentarna većina uplašena, SNS izvlači tešku mašineriju

Dobrica Veselinović, odbornik u Skupštini Grada Beograda, rekao je da poslanici iz Ne davimo Beograd sami pišu svoje govore, za razliku od poslanika Srpske napredne stranke za koje je kazao da sa sobom nose skripte sa uvredama. Veselinović je tako odgovorio na optužbe premijerke Ane Brnabić koje je iznela u Skupštini Srbije. On je dodao da je to znak da su se poslanici vladajuće većine uplašili opozicije u parlamentu i da izvode tešku mašineriju.