“Skandalozno da na sednici Skupštine grada Beograda nema nijedne teme o pandemiji i lošoj situaciji u Beogradu. Grad gori, Vesić se češlja, a Radojičić se krije. Sve je to posledica javašluka, nebrige i nestručnih kadrova”, kaže Dobrica Veselinović iz “Ne davimo Beograd”.

“Mi smo kao građani otpisani, mi smo potrošna roba koja mora da se brine o svom javnom zdravlju. Mora da se uvede vanredna situacija, da grad sanira posledice ove krize”, dodao je Veselinović.

Kako kaže, imamo veliki broj resursa koji mogu da se upotrebe da se olakša ljuidima.

“Ljudima koji čekaju da se obezbedi masovno i brzo testiranje, nema mesta u bolnicama ljudi će se lečiti kući, treba da se organizuje volonterski servis… Posle nekoliko talasa trebalo je da naučimo da nam je od najveće važnosti ulaganje u javnu infrastrukturu, zdravstvo.. Vučić i Malli se slikaju danas na kuli dok situacija s gubicima života pervazilazi sve zemlje na svetu”, dodao je Veselinović.

Prošlo je šest godina od “Operacije šlauf”, jednog od prvih kreativnih protestnih okupljanja, koji su postali prepoznatljivi znak pokreta “Ne davimo Beograd”.

“Počeli smo kao grupa entuzijasta i prerasli smo u jednu ozbiljnu političku organizaciju sa pretenzijama da povrati grad u ruke građana koji su ga izgubili. Mi smo krenuli da razvijamo organizaciju jer smo videli da grad ne odgovara potrebamna ljudi, opada kvalitet života, svaka usluga biva lošija. Ponudićemo ozbiljan set mera, šta mi vidimo da može da se popravi i kako naš grad može da bude dobro mesto za život svih. Kako da se prevezete od kuće do posla, kako da imate mesto u vrtiću, krov nad glavom, da ne udišete vazduh koji vas ubija…”, kaže on.

Podseća da je Beograd, posle, kako navodi, godina sakrivanja koliki je javni budžet, napravio nešto što je fingirana rasprava.

“Napravio je sajt da se predlažu ideje, a ne zna se koliko je sredstava, to je samo njihova propagandna alatka”, smatra.

Na pitanje da li može da izdvoji neki dobar projekat u gradu, Veselinović kaže da mu je teško.

“Imamo istoriju kako izgledaju javne rasprave, glas građana ne želi da se uvaži, ne postoji debata, to je trend koji je započela SNS, za sve ono što se kaže da imate drugačije mišljenje i da se popravi, imate napade tabloida i cele te mašinerije”.

Originalni naslov: Veselinović: Beograd gori, Vesić se češlja – a Radojičić se krije

Izvor: http://rs.n1info.com/Vesti/a677278/Veselinovic-Grad-gori-Vesic-se-ceslja-a-Radojicic-se-krije.html

Pročitaj i ovo:

Nećemo dozvoliti rušenje Starog savskog mosta

Povodom ograđivanja prostora oko Starog savskog mosta i postavljanja građevinske table koja sadrži privremenu građevinsku dozvolu, odnosno pripremnih radnji za rušenje mosta, Zeleno-levi front apeluje da ovaj most treba sačuvati i podseća da se gradska vlast već šest godina oglušuje o zahteve građana i stručne javnosti da se ovaj most ne ruši.