Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović i predsednik pokreta Slobodnih građana Pavle Grbović ocenili su u Danu uživo da projekat izgradnje metroa nije namenjen stvarnoj izgradnji i obezbeđivanju lakših uslova za prevoz u Beogradu, već nelegalnim poslovima oko ovog projekta, vrednog više od četiri miljarde evra.

Podsetimo, građani, aktivisti i predstavnici opozicionih stranaka su se u podne okupili na protestu zbog najave gradnje metroa, blokirali su put i nisu dozvolili kamionu sa gradilišta metroa da ga napusti. Građane je na protest pozvao Pokret Ekološki ustanak, kako bi se suprotstavili izgradnji metroa na Makiškom polju napominjući da to, kako je naglašeno u pozivu, ugrožava vodosnabdevanje Beograda.

„Meni se čini da su predstavnici vlasti ispravno postupili jer nisu došli, zato što nema ništa čime bi mogli da se pohvale. Jasno je da argumentima ne možemo da utičemo na Vesića, Malog i slične ljude, ali je ono što je važno da je građanima dosta dobro obvjašnjena štetnost metroa. Niko ovde nije došao zbog toga što ne želi metro, već zato što će na ovaj način kako se planira, ostaviti trajne štetne posledice po Beograd, ali i Srbiju“, rekao je Lazović.

Prema njegovim rečima, „biće potrošeno dve milijarde evra da se povežu dve livade, na kojima trenutno nema građana, a da se ne povežu zdravstvene institucije i da se zaobiđu obrazovne institucije, i da se ne povežu i Prokop i Autobuska stanica“.

„Ko će se voziti ovim metroom? Nama se čini, a to je i stav stručnjaka da se ovo radi kako bi se podigla cena kvadrata, tamo gde će se graditi metro“, smatra Lazović.

Originalni naslov: Gosti N1 o metrou: Počelo „ugrađivanje“, radi se zbog dizanja cene kvadrata

Izvor: https://rs.n1info.com/biznis/gosti-n1-o-metrou-pocelo-ugradjivanje-radi-se-zbog-dizanja-cene-kvadrata/

Pročitaj i ovo:

Radomir Lazović za Danas: Mi smo patriote – režim je izdajnički

Moj lični utisak više je vezan za ono što se dešavalo van tog prvog Skupštinskog zasedanja, nego ta dva dana u parlamentu prilikom konstituisanja novog saziva. Isti utisak je imao i Dobrica Veselinović kada smo započinjali naš rad u gradskom parlamentu – kaže u razgovoru za Danas Radomir Lazović poslanik Ne davimo Beograd u Skupštini Srbije.

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.