Predstavnik Inicijative Ne davimo Beograd Radomir Lazović i predsednik pokreta Slobodnih građana Pavle Grbović ocenili su u Danu uživo da projekat izgradnje metroa nije namenjen stvarnoj izgradnji i obezbeđivanju lakših uslova za prevoz u Beogradu, već nelegalnim poslovima oko ovog projekta, vrednog više od četiri miljarde evra.

Podsetimo, građani, aktivisti i predstavnici opozicionih stranaka su se u podne okupili na protestu zbog najave gradnje metroa, blokirali su put i nisu dozvolili kamionu sa gradilišta metroa da ga napusti. Građane je na protest pozvao Pokret Ekološki ustanak, kako bi se suprotstavili izgradnji metroa na Makiškom polju napominjući da to, kako je naglašeno u pozivu, ugrožava vodosnabdevanje Beograda.

„Meni se čini da su predstavnici vlasti ispravno postupili jer nisu došli, zato što nema ništa čime bi mogli da se pohvale. Jasno je da argumentima ne možemo da utičemo na Vesića, Malog i slične ljude, ali je ono što je važno da je građanima dosta dobro obvjašnjena štetnost metroa. Niko ovde nije došao zbog toga što ne želi metro, već zato što će na ovaj način kako se planira, ostaviti trajne štetne posledice po Beograd, ali i Srbiju“, rekao je Lazović.

Prema njegovim rečima, „biće potrošeno dve milijarde evra da se povežu dve livade, na kojima trenutno nema građana, a da se ne povežu zdravstvene institucije i da se zaobiđu obrazovne institucije, i da se ne povežu i Prokop i Autobuska stanica“.

„Ko će se voziti ovim metroom? Nama se čini, a to je i stav stručnjaka da se ovo radi kako bi se podigla cena kvadrata, tamo gde će se graditi metro“, smatra Lazović.

Originalni naslov: Gosti N1 o metrou: Počelo „ugrađivanje“, radi se zbog dizanja cene kvadrata

Izvor: https://rs.n1info.com/biznis/gosti-n1-o-metrou-pocelo-ugradjivanje-radi-se-zbog-dizanja-cene-kvadrata/

Pročitaj i ovo:

Nećemo dozvoliti rušenje Starog savskog mosta

Povodom ograđivanja prostora oko Starog savskog mosta i postavljanja građevinske table koja sadrži privremenu građevinsku dozvolu, odnosno pripremnih radnji za rušenje mosta, Zeleno-levi front apeluje da ovaj most treba sačuvati i podseća da se gradska vlast već šest godina oglušuje o zahteve građana i stručne javnosti da se ovaj most ne ruši.