Kandidat koalicije Moramo za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović rekao je da su predstavnici te izborne liste nova politička snaga koju su građani i građanke Beograda prepoznali kao ljude kojima je zaista stalo do problema sa kojima se susreću i one koji su tu svaki put kada imaju problem.

„Znaju nas sa protesta i iz zajedničkih akcija i podržavaju nas da tu borbu za dobar grad prenesemo i u beogradske institucije, kao i da smo mi jedina opcija na ovim izborima koja predstavlja iskrenu i istinsku opoziciju višedecenijskom statusu kvo koji živimo“, rekao je Veselinović za Večernje novosti.

On je naglasio i da svako ko preuzme upravljanje Beogradom posle sadašnje vlasti, mora najpre da revidira štetne ugovore kao što su projekat Beograd na vodi, spalionica u Vinči, ili prodaja PKB-a.

„Sve zloupotrebe koje nađemo, rešavaćemo isključivo u interesu grada i građana“, naglasio je Veselinović, koji je rekao i da je primarni cilj koalicije Moramo smena režima Srpske napredne stranke i da su u tome spremni i otvoreni za saradnju sa ostalim opozicionim akterima.

Pročitaj i ovo:

Peticija Ne damo Savski nasip: Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima nasipa

Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u okviru peticije koju je za samo dva dana potpisalo preko 1300 ljudi. Naime, pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je peticiju kao vid podrške građanima koji na nasipu blokiraju radove i ugrožavanje nasipa. Jedna od opcija koja je ponuđena onima koji potpišu peticiju je i da upute reči podrške građanima koji danima stražare i dežuraju na nasipu danonoćno.

Državna matura – loše prepisana lekcija

Preslikavanje tuđeg modela, površno, nedosledno, neprofesionalno, neće nikad biti dobro rešenje, kao što prepisivanje na kontrolnom ili na ispitu nikad nije dobro rešenje. Loše smo prepisali bolonjsku reformu, još lošije inkluziju. Da li biste voleli da vas vozi pilot ili operiše hirurg koji je prepisivao?