Koalicija Biram borbu počela je pregovore sa Markom Bastaćem, nosiocem liste Čuvari Starog grada – kaže za Danas Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta i nosilac liste Biram Stari grad ispred opozicione koalicije.

Očekujemo da će se razgovori završiti u naredna dva do tri dana, odnosno do petka, dodaje on za Danas.

Takođe, Radomir Lazović za Danas naglašava da ima očekivanje da će se razgovori sa Markom Bastaćem završiti na način da će biti „ispunjena izborna volja i želja građanki i građana Starog Grada – za promenom naprednjačke vlasti“.

„To bi bila dobra i važna vest za sve“, zaključuje Radomir Lazović.

Prema preliminarnim rezultatima izbora, podseća Danas, lista Čuvamo Stari grad, osvojila je 23 odbornika, Srpska napredna strana – 21, Čuvari Starog grada Marko Bastać – 10, Narodna lista – jedan mandat, Za zeleni Stari grad Dr Dejan Žujović – jedan mandat.

Marko Bastać unazad dva dana odbija da se izjasni javno o tome da li vodi pregovore sa opozicijom o formiranju vlasti, naznačavajući da čeka konačne rezultate, navedeno je u tekstu.

Da li će vlast na Starom gradu biti naprednjačka ili opoziciona zavisi upravo od Marka Bastaća, piše Danas.

Pročitaj i ovo:

Nećemo dozvoliti rušenje Starog savskog mosta

Povodom ograđivanja prostora oko Starog savskog mosta i postavljanja građevinske table koja sadrži privremenu građevinsku dozvolu, odnosno pripremnih radnji za rušenje mosta, Zeleno-levi front apeluje da ovaj most treba sačuvati i podseća da se gradska vlast već šest godina oglušuje o zahteve građana i stručne javnosti da se ovaj most ne ruši.