Stefan Tasić, koordinator obuke kontrolora iz pokreta Ne davimo Beograd i predizborne koalicije “Moramo”, u intervjuu za AlJazeeru tvrdi da se veliki broj građana javio sa takozvanim fantomskim pozivima na glasanje. Iako se deo ovih slučajeva može objasniti administrativnim razlozima, zabrinutost za legitimitet izbornog procesa postoji. Međutim, učešće koalicije “Moramo” na izborima se ne dovodi u pitanje:

Mi trenutno sa pravnim timom definišemo strategiju po ovom pitanju, i po mnogim drugim pitanjima, pre svega po pitanjima mogućih neregularnosti koja se mogu javiti na sam izborni dan.
U tom smislu mi smo na ovome radili preko godinu dana, spremni smo na različite scenarije, i ništa nas ne može iznenaditi. Što se tiče same kampanje i naše aktivnosti na terenu, tu neće doći do nekih promena, mi ćemo raditi kao i do sada.

Pročitaj i ovo:

Lazović za Vreme: Svi prikrivaju istinu o krvoproliću u Banjskoj

“Apsolutno mislim da svi učestvuju u tome da se ništa ne sazna, od kriminalnih struktura do države Srbije. Čak je nejasno, ako je došlo do pregovora između srpskih i kosovskih vlasti o puštanju ovih ljudi, mislim da pobegnu iz tog okruženja, znači da u tome učestvuju i kosovske vlasti”, kaže za “Vreme” Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta.