Stefan Tasić, koordinator obuke kontrolora iz pokreta Ne davimo Beograd i predizborne koalicije “Moramo”, u intervjuu za AlJazeeru tvrdi da se veliki broj građana javio sa takozvanim fantomskim pozivima na glasanje. Iako se deo ovih slučajeva može objasniti administrativnim razlozima, zabrinutost za legitimitet izbornog procesa postoji. Međutim, učešće koalicije “Moramo” na izborima se ne dovodi u pitanje:

Mi trenutno sa pravnim timom definišemo strategiju po ovom pitanju, i po mnogim drugim pitanjima, pre svega po pitanjima mogućih neregularnosti koja se mogu javiti na sam izborni dan.
U tom smislu mi smo na ovome radili preko godinu dana, spremni smo na različite scenarije, i ništa nas ne može iznenaditi. Što se tiče same kampanje i naše aktivnosti na terenu, tu neće doći do nekih promena, mi ćemo raditi kao i do sada.

Pročitaj i ovo:

Poslednja zelena oaza Beograda

Na opštini Palilula nalazi se Milićevo brdo na kome je poslednjih godina u toku rapidna divlja gradnja privatnih vila, neosnovana konverzija zemljišta i prodaja poljoprivrednog zemljišta po ceni gradsko građevinskog.

Biljana Đorđević: Nije bilo greške na listama, postupili smo po zakonu

Biljana Đorđević, povodom odbijanja lista, kaže da nije jasno kako su neki "obični građani" imali uvid u zaštićene lične podatke, a navodi da su svi kandidati na listama (koji su uslovno rečeni sporni u prigovoru) bili u biračkom spisku u trenutku kad su liste podnete, što je uslov da se kandiduju na izborima po Zakonu o lokalnim izborima.