Stefan Tasić, koordinator obuke kontrolora iz pokreta Ne davimo Beograd i predizborne koalicije “Moramo”, u intervjuu za AlJazeeru tvrdi da se veliki broj građana javio sa takozvanim fantomskim pozivima na glasanje. Iako se deo ovih slučajeva može objasniti administrativnim razlozima, zabrinutost za legitimitet izbornog procesa postoji. Međutim, učešće koalicije “Moramo” na izborima se ne dovodi u pitanje:

Mi trenutno sa pravnim timom definišemo strategiju po ovom pitanju, i po mnogim drugim pitanjima, pre svega po pitanjima mogućih neregularnosti koja se mogu javiti na sam izborni dan.
U tom smislu mi smo na ovome radili preko godinu dana, spremni smo na različite scenarije, i ništa nas ne može iznenaditi. Što se tiče same kampanje i naše aktivnosti na terenu, tu neće doći do nekih promena, mi ćemo raditi kao i do sada.

Pročitaj i ovo:

Peticija Ne damo Savski nasip: Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima nasipa

Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u okviru peticije koju je za samo dva dana potpisalo preko 1300 ljudi. Naime, pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je peticiju kao vid podrške građanima koji na nasipu blokiraju radove i ugrožavanje nasipa. Jedna od opcija koja je ponuđena onima koji potpišu peticiju je i da upute reči podrške građanima koji danima stražare i dežuraju na nasipu danonoćno.

Državna matura – loše prepisana lekcija

Preslikavanje tuđeg modela, površno, nedosledno, neprofesionalno, neće nikad biti dobro rešenje, kao što prepisivanje na kontrolnom ili na ispitu nikad nije dobro rešenje. Loše smo prepisali bolonjsku reformu, još lošije inkluziju. Da li biste voleli da vas vozi pilot ili operiše hirurg koji je prepisivao?