Kopredsednik Zeleno-levog fronta i nosilac liste „Biramo Stari grad“ Radomir Lazović izjavio je za N1 da je na današnjem sastanku sa predstavnicima izborne liste „Čuvari Starog grada“ njenom nosiocu Marku Bastaću upućen zvaničan predlog o formiranju vlasti u opštini Stari grad, na osnovu kojeg bi se kasnije, kako je rekao, pravio detaljan koalicioni sporazum.

„Predlog se sastoji iz tri dela, prvi se tiče programskih načela, drugi je o neophodnosti dodatnog finansiranja opštine, dok se treći segment odnosi na dogovor o formiranju vlasti na osnovu podrške koje su izborne liste dobile od birača“, istakao je Lazović.

Sagovornik N1 je dodao da je bivšem predsedniku Opštine Stari grad dat rok do ponedeljka da se izjasni o ponudi za formiranje vlasti u opštini Stari grad.

Podsetimo, lista „Biramo Stari grad“ osvojila je na izborima 2. juna 23 mandata, dva više od Srpske napredne stranke (SNS), dok „Čuvari Starog grada“ imaju deset. Po jedan odbornički mandat pripao je listama „Za zeleni Stari grad – Kad ako ne sad – Dr Dejan Žujović“ i „Narodna lista – Ključ za pobedu“.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.