Još jedan kartelski dogovor omogućio jeftinu prodaju gradske imovine

Gradska vlast nastavlja rasprodaju imovine grada Beograda po bagatelnim cenama i u krajnje sumnjivim procedurama. Najnoviji slučaj koji smo juče ispratili pokazao nam je kako na delu izgleda kartelski dogovor kojim se dezavuiše procedura javnog nadmetanja.

29. 04. 2021.|

Ne davimo Beograd skoro duplirao podršku: U Beogradu preko 6 odsto

Prva istraživanja javnog mnjenja sprovedena za teritoriju cele Srbije, kao i ona posebno urađena za Beograd, govore o stabilnom rastu podrške pokreta Ne davimo Beograd u prethodne tri godine. Nakon 3,44 odsto, koje je pokret osvojio na gradskim izborima 2018. godine, istraživanja u koja smo imali uvid, pokazuju da je u ovom trenutku podrška u Beogradu preko 6 procenata birača. U centralnim gradskim opštinama 11, a na nacionalnom nivou samostalno blizu cenzusa.

29. 04. 2021.|

Jelena Jaćimović za Danas: Podrška je naš vid borbe!

„Žrtve nisu same, nisu same ni one 393 žene koje su potpisale prijavu protiv Marinike Tepić – moramo ih razumeti jer se verovatno boje za svoju porodicu i svoju egzistenciju“, kaže za Danas Jelena Jaćimović, aktivistkinja ženske grupe Ne davimo Beograd, koja je u ponedeljak bila u Jagodini ispred tamošnje policije, dok je Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, davala izjavu u vezi sa navodima o pedofiliji i prostituciji u organizaciji Dragana Markovića Palme.

29. 04. 2021.|

Pet godina od rušenja u Hercegovačkoj: Pravda spora, ali neizbežna

Pet godina nakon rušenja u Hercegovačkoj nema nikakve sumnje oko toga da je država, odnosno kriminalci koji su je preoteli, organizovala ovo krivično delo. Iako do sada niko nije odgovarao za njega, fantomima i nalogodavcima nije uspelo da se ono zaboravi.

25. 04. 2021.|

Nastavlja se borba da zapuštena zelena površina na okretnici autobusa 26, postane park

Nastavlja se borba da zapuštena zelena površina na okretnici autobusa 26, postane park. Naši aktivisti i aktivistkinje, zajedno sa komšijama sa Voždovca, ponovo su napravili radnu akciju i očistili ovu zelenu površinu. Peti put!

25. 04. 2021.|

Ne davimo Beograd formirao međunarodni sekretarijat: Prvi cilj članstvo u Evropskim zelenima

Pokret Ne davimo Beograd formirao je međunarodni sekretarijat u cilju unapređenja saradnje sa političkim pokretima, partijama i inicijativama sa kojima deli slične vrednosti. Za međunarodnog sekretara izabran je Predrag Momčilović, doktorand na Geografskom fakultetu.

23. 04. 2021.|

Država ponovo propustila priliku za pravedan poreski sistem u celosti

Iako su meseci mukotrpnih pregovora između Vlade i predstavnika frilensera doveli do usvajanja nekoliko dobrih parcijalnih rešenja koje je pokret Ne davimo Beograd predlagao još u vreme kada su ti pregovori započeli, ipak smatramo da je država propustila još jednu priliku da reformiše poreski sistem, tako da on zaista bude pravičan za sve građane.

22. 04. 2021.|
Go to Top