Povodom indicija da su pripadnici kavačkog kriminalnog klana spremali likvidaciju potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, pokret Ne davimo Beograd upućuje solidarnu podršku lideru Građanskog pokreta URA u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Abazović je postao meta kriminalnih grupa nakon hapšenja njihovih predvodnika. Ovim hapšenjima Dritan je postao još veći protivnik svih onih kojima smeta njegovo zalaganje za uspostavljanje vladavine prava .

U društvu za kakvo se URA i Ne davimo Beograd zajedno zalažu, ovakve pretnje smrću su neprihvatljive. Državne institucije moraju uraditi sve da zaštite integritet onih koji se bore protiv kriminala i korupcije, a za pravnu državu.

Pokret Ne davimo Beograd solidarno stoji uz Drtitana Abazovića i Građanski pokret URA u borbi za bolje i pravednije društvo bez kriminala i korupcije.

Pročitaj i ovo:

Ne davimo Beograd otpočeo obuku kontrolora: Prijavi se!

Pokret Ne davimo Beograd je otpočeo obuku kontrolora i formiranje tima za kontrolu izbora, kako bismo spremno dočekali predstojeće gradske izbore. Iako pregovori o izbornim uslovima još uvek traju i ne znamo da li će se steći uslovi da građani slobodno izraze svoju volju na izborima, od čega zavisi i da li će Ne davimo Beograd na njima učestvovati, spremamo se kao da učestvujemo, i zato nam je vaša pomoć jako važna. Prijavite se!

Robert Kozma za VOA: Izborni uslovi se moraju poboljšati

"Mi ovaj razgovor vodimo zato što u Srbiji na snazi nije demokratski režim. Nažalost, postojeća vlast je od neke izborne demokratije svela Srbiju na nedemokratski hibridni režim. I to je konstatovano u raznim izveštajima, od Fridom hausa, ali i u izveštaju Evropskog parlamenta. Zbog toga se vodi ovaj razgovor i ne traže se nikakvi ustupci za političke aktere. Ne, traži se poštovanje prava građana", kaže Kozma.

Luna park: Jednačina promene u viru interesa

Suzana Zlatanović i njen #LunaPark zakucali su na vrata štaba pokreta „Ne davimo Beograd” u potrazi za rešenjima kako da gradu, a i nama građanima - bude bolje i da se agonija od mali milion nepravdi već jednom zaustavi...