Gradska vlast nastavlja rasprodaju imovine grada Beograda po bagatelnim cenama i u krajnje sumnjivim procedurama. Najnoviji slučaj koji smo juče ispratili pokazao nam je kako na delu izgleda kartelski dogovor kojim se dezavuiše procedura javnog nadmetanja.

Naš aktivista Dobrica Veselinović ispratio je juče javno nadmetanje za prodaju poslovnog prostora (dela zgrade) i garaže u Zvečanskoj ulici broj 2. Ovaj poslovni prostor od 450 m2 ponuđen je po početnoj ceni od 261.919 evra, dok je garaža na istoj lokaciji od 49 m2 ponuđena za 28.459 evra.

Iako se za učešće u procesu javnog nadmetanja prijavilo 11 ponuđača, koji su morali podneti depozit od čak 50 hiljada evra, niko od njih zapravo nije učestvovao i u licitaciji, već je ovaj prostor prodat po skoro početnoj ceni firmi “1. Maj d.o.o.” Ostali učesnici javnog nadmetanja su bili: Predrag Biuković, Lever inženjering, Aleksandar Stanić, Grad kop, Bester Doo, Predrag Anđelković, Danilo Cerović, Mona Doo, Penta Geko, Jadran doo.

Usprotivili smo se prodaji simbola našeg grada, Beograđanke i Centra Sava, ali protivimo se i rasprodaji gradskih poslovnih prostora i stanova koji bi mogli imati značajnu ulogu u podršci najugroženijim kategorijama stanovništva u našem gradu, kao i društveno korisnim aktivnostima i kulturnim sadržajima.

Umesto rasprodaje imovine u vlasništvu grada, Ne davimo Beograd zahteva da se naša javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju kako bi služila društvu i građanima i građankama.

Pročitaj i ovo:

Ne davimo Beograd otpočeo obuku kontrolora: Prijavi se!

Pokret Ne davimo Beograd je otpočeo obuku kontrolora i formiranje tima za kontrolu izbora, kako bismo spremno dočekali predstojeće gradske izbore. Iako pregovori o izbornim uslovima još uvek traju i ne znamo da li će se steći uslovi da građani slobodno izraze svoju volju na izborima, od čega zavisi i da li će Ne davimo Beograd na njima učestvovati, spremamo se kao da učestvujemo, i zato nam je vaša pomoć jako važna. Prijavite se!

Robert Kozma za VOA: Izborni uslovi se moraju poboljšati

"Mi ovaj razgovor vodimo zato što u Srbiji na snazi nije demokratski režim. Nažalost, postojeća vlast je od neke izborne demokratije svela Srbiju na nedemokratski hibridni režim. I to je konstatovano u raznim izveštajima, od Fridom hausa, ali i u izveštaju Evropskog parlamenta. Zbog toga se vodi ovaj razgovor i ne traže se nikakvi ustupci za političke aktere. Ne, traži se poštovanje prava građana", kaže Kozma.

Luna park: Jednačina promene u viru interesa

Suzana Zlatanović i njen #LunaPark zakucali su na vrata štaba pokreta „Ne davimo Beograd” u potrazi za rešenjima kako da gradu, a i nama građanima - bude bolje i da se agonija od mali milion nepravdi već jednom zaustavi...