Aktivista incijative Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović ispratio je prodaju simbola Beograda, Sava Centra i tom prilikom ukazao da je prodajom ovog objekta nastavljen trend rasprodaje imovine grada Beograda i samim tim budućnosti građana i građanki Beograda.

Posle niza neuspešnih prodaja, i značajnog smanjivanja cene na današnjem javnom nadmetanju objekat “Sava centra” prodat je “Delta holdingu” kao jedinom ponuđaču po početnoj ceni od 17.5 miliona eura.

Podsećamo da je ovu prodaju pratio niz neregularnosti, te su radnici JP “Sava centar” bili ucenjivani da potpišu raskide ugovora i pređu u druga preduzeća pre same prodaje.

Pročitajte detaljnije o pritiscima na radnike Sava Centra da napuste posao. 

Podsećamo i da je kupoprodajni ugovor bio nedostupan, i da je javnost ostala uskraćena za detalje oko rekonstrukcije, kao i za informacije oko budućeg korišćenja za kulturne i druge manifestacije od značaja za grad Beograd.

Stav Inicijative Ne davimo Beograd je da ovaj objekat nije trebalo prodavati već sačuvati za budućnost i obnoviti ga uz pomoć pristupnih fondova Evropske unije (pogovotu u sferi energetske efikasnosti) i javno-civilnih partnerstava u oblasti upravljanja ovim objektom.

Pričitajte detaljnije o predlogu Ne davimo Beograd za Sava Centar.

Pročitaj i ovo:

Lazović za Nova S: Rasipamo novac dok se deca leče sms porukama

“Sa jedne strane treba da slavimo neko zajedništvo, bolju godinu želimo jedni drugima. Umesto da ta sredstva uložimo, da nekome zaista bude bolje, mi ih rasipamo tako da na njima zarade korumpirana elita bliska sa Naprednom strankom”, kazao je Radomir Lazović.

Rasprava o budžetu – nova manipulacija gradske vlasti Beograda

Na okruglom stolu o gradskom budžetu, koji je održan danas u Medija centru, ocenjeno je da je javna rasprava na koju je vlast pozvala građane fingirana politička promocija, a ne iskreno uključivanje ljudi u odlučivanje. Takođe, najavljena je saradnja lokalne odborničke grupe Srce grada sa Zajedno za Srbiju, Nebojše Zelenovića i Ne davimo Beograd.