Aktivista incijative Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović ispratio je prodaju simbola Beograda, Sava Centra i tom prilikom ukazao da je prodajom ovog objekta nastavljen trend rasprodaje imovine grada Beograda i samim tim budućnosti građana i građanki Beograda.

Posle niza neuspešnih prodaja, i značajnog smanjivanja cene na današnjem javnom nadmetanju objekat “Sava centra” prodat je “Delta holdingu” kao jedinom ponuđaču po početnoj ceni od 17.5 miliona eura.

Podsećamo da je ovu prodaju pratio niz neregularnosti, te su radnici JP “Sava centar” bili ucenjivani da potpišu raskide ugovora i pređu u druga preduzeća pre same prodaje.

Pročitajte detaljnije o pritiscima na radnike Sava Centra da napuste posao. 

Podsećamo i da je kupoprodajni ugovor bio nedostupan, i da je javnost ostala uskraćena za detalje oko rekonstrukcije, kao i za informacije oko budućeg korišćenja za kulturne i druge manifestacije od značaja za grad Beograd.

Stav Inicijative Ne davimo Beograd je da ovaj objekat nije trebalo prodavati već sačuvati za budućnost i obnoviti ga uz pomoć pristupnih fondova Evropske unije (pogovotu u sferi energetske efikasnosti) i javno-civilnih partnerstava u oblasti upravljanja ovim objektom.

Pričitajte detaljnije o predlogu Ne davimo Beograd za Sava Centar.

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Monitor: U regionu problemi slični, pa tako i rešenja

Biljana Đorđević za crnogorski nedeljnik Monitor: Ne samo što bi dobrosusjedski odnosi morali da budu stalno njegovani već to za naš region označava istovremeno i sentimentalno i racionalno. Osjećamo da smo nekad bili dio iste države i pogađaju nas slični problemi koji, moguće je da će se to pokazati kao racionalno, traže i zajednička regionalna riješenja

Linijski park ili Linijska prevara?

Radi se o oblasti od izuzetnog značaja s obzirom na kulturna, istorijska, društvena i prirodna dobra u toj zoni. Ova oblast zaslužuje pažljivu, promišljenu i progresivnu revitalizaciju. Zbog svoje vrednosti ova oblast predstavlja i atraktivan plen onima koji godinama kidišu na javna dobra uništavajući ih zarad sumnjivih investicionih projekata i koruptivnog profita.

Ponovo napadnut aktivista NDBGD: Ne osećam se bezbedno, nisam učinio ništa loše

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Miloš Vučković koji je nedavno ponovo napadnut od strane istog čoveka koji ga je napao na dan izbora 3. aprila ispred biračkog mesta na Zvezdari, kaže da se drugi napad desio u prodavnici u kojoj je kupovao, da ga je ta osoba prepoznala i počela da mu preti da će ga izlomiti i da se živ neće vratiti kući, a potom je stao ispred prodavnice i čekao ga da izađe. Vučković je pozvao policiju, koja je došla kroz desetak minuta, ali je napadač pobegao. Kada je prvi put napadnut na dan izbora 3. aprila policija nije reagovala.