Na današnjem javnom nadmetanju, prodat je veći deo poslovnog prostora u vlasništvu grada Beograda u palati “Beograd” poznatijoj kao “Beogradjanka”, novoosnovanoj firmi “MPP new project DOO”.  Aktivista inicijative Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović, i ovaj put je prisustvovao nadmetanju za “Beograđanku” kao i prošli put kada nije bilo ponuđača.

Na ovom ekspresno ponovljenom javnom nadmetanju, po smanjenoj ceni u odnosu na pređašnje nadmetanje, “Beogradjanka” je prodata jedinom ponuđaču, firmi “MPP new project DOO” po početnoj ceni od nešto više od 16 miliona eura.
Uvidom u registar privrednih društava, otkrili smo da se radi o firmi koja je osnovana tek pre 10 dana, i koja po svemu sudeci predstavlja jedan od ogranaka “Marera Investment Group” preduzeca koje poseduje veći broj nekretnina i lokacija koje su u izgradnji, poput bivše fabrike “Beko” na Dorćolu.

Ovim činom je nastavljen trend nedomaćinskog upravljanja javnom imovinom i rasprodaja imovine grada Beograda, koja će imati brojne štetne posledice po naš grad.

Ukoliko gradska vlast na čelu sa Goranom Vesićem ne zna da upravlja javnom imovinom tako da ona ne stvara gubitke, treba da se skloni i prepusti mesto onima koji će umeti i da sačuvaju simbole Beograda, ali i da ne dozvole da zbog katastrofalnog vođenja zapadnu u dugove i budu ruinirani kao što je to sada slučaj. Ne davimo Beograd umesto rasprodaje našeg grada zahteva da se naša javna dobra čuvaju, unapređuju i uvećavaju.