Pokret Ne davimo Beograd formirao je međunarodni sekretarijat u cilju unapređenja saradnje sa političkim pokretima, partijama i inicijativama sa kojima deli slične vrednosti. Za međunarodnog sekretara izabran je Predrag Momčilović, doktorand na Geografskom fakultetu. Momčilović ima veliko iskustvo u polju zaštite životne sredine i zelenih politika. Iskustvo u međunarodnoj saradnji sticao je kroz rad u Zelenoj omladini Srbije i Federaciji mladih evropskih Zelenih, gde je bio i član izvršnog odbora.

Jedan od prvih i najvažnijih zadataka međunarodnog sekretarijata biće bliža saradnja i unapređenje odnosa sa grupom Zelenih političkih organizacija širom Evrope u koju se ubraja i Ne davimo Beograd. Naime, na nedavno održanoj Skupštini pokreta, Tomas Vajc, kopredsedavajući Evropske partije zelenih i poslanik u Evropskom parlamentu uputio je podršku Ne davimo Beograd, a uskoro se očekuje i formalizacija odnosa sa Evropskim zelenima.

Međunarodni sekretarijat će razvijati odnose i sa drugim međunarodnim mrežama u kojima učestvuje Ne davimo Beograd, poput Progresivne internacionale, kao i Municipalističke mreže u kojoj smo do sada najviše sarađivali sa Barselona en Komu.

Ne davimo Beograd planira da unapredi odnose sa bliskim zelenim i zeleno-levim organizacijama iz regiona, a dobra saradnja već je ostvarena sa Možemo iz Hrvatske i URA iz Crne Gore.

Međunarodni sekretarijat zadužen je i za odnose sa evropskim institucijama, kao i za odnos sa članovima i članicama pokreta koji žive van Srbije.

Pročitaj i ovo:

Ne davimo Beograd otpočeo obuku kontrolora: Prijavi se!

Pokret Ne davimo Beograd je otpočeo obuku kontrolora i formiranje tima za kontrolu izbora, kako bismo spremno dočekali predstojeće gradske izbore. Iako pregovori o izbornim uslovima još uvek traju i ne znamo da li će se steći uslovi da građani slobodno izraze svoju volju na izborima, od čega zavisi i da li će Ne davimo Beograd na njima učestvovati, spremamo se kao da učestvujemo, i zato nam je vaša pomoć jako važna. Prijavite se!

Robert Kozma za VOA: Izborni uslovi se moraju poboljšati

"Mi ovaj razgovor vodimo zato što u Srbiji na snazi nije demokratski režim. Nažalost, postojeća vlast je od neke izborne demokratije svela Srbiju na nedemokratski hibridni režim. I to je konstatovano u raznim izveštajima, od Fridom hausa, ali i u izveštaju Evropskog parlamenta. Zbog toga se vodi ovaj razgovor i ne traže se nikakvi ustupci za političke aktere. Ne, traži se poštovanje prava građana", kaže Kozma.

Luna park: Jednačina promene u viru interesa

Suzana Zlatanović i njen #LunaPark zakucali su na vrata štaba pokreta „Ne davimo Beograd” u potrazi za rešenjima kako da gradu, a i nama građanima - bude bolje i da se agonija od mali milion nepravdi već jednom zaustavi...