Ne raspisivati novi tender za JPP već vratiti nadležnost naplate karata gradu

Umesto novog tendera za javno privatno partnerstvo za naplatu karata u gradskom prevozu, Ne davimo Beograd poziva grad da ovaj profitabilni posao, koji je do sada obavljala privatna firma Apex Solution Technology, preko sistema Bus Plus, vrati javnom gradskom prevozu. 

30. 12. 2020.|

Lazović za Peščanik: Spomenik Stefanu Nemanji košta kao ceo budžet za kulturno nasleđe

Na osnovu informacija o carinskoj proceduri, do kojih je došla Televizija N1, spomenik Stefanu Nemanji plaćen je najmanje milijardu dinara. Dakle, za samo deo, samo jednog spomenika, platili smo skoro onoliko koliko je ukupno izdvajanje Ministarstva kulture za zaštitu celokupnog kulturnog nasleđa Republike Srbije u 2020. godini.

29. 12. 2020.|

Radomir Lazović pozvan na saslušanje zbog učešća u odbrani parka na Banovom Brdu

Policija je danas pozvala na saslušanje aktivistu Ne davimo Beograd, Radomira Lazovića, zbog učešća u odbrani parka u Valjevskoj ulici na Banovom Brdu. Saslušanje je deo pretkrivičnog postupka zbog krivičnih prijava koje je firma “Niva bilding” podigla protiv više aktivista koji su branili park na Banovom brdu. Saslušanje je zakazano za 30. decembar u policijskoj stanici Čukarica.

29. 12. 2020.|

Predate primedbe protiv nadziđivanje skloništa u Batajnici, uništavanje zelenih površina u blokovima 44 i 45 i preparcelizacija na Košutnjaku

Ne davimo Beograd je danas, zajedno sa građanima Batajnice i Novog Beograda, predao primedbe

28. 12. 2020.|

Stojmenović za Danas: O Telekomu i EPS-u odlučivati kad se smeni režim

O privatizaciji Telekoma i radu Elektroprivrede Srbije (EPS) treba odlučivati tek posle smene režima, jer su oni odgovorni za loše poslovanje ovih preduzeća, izjavila je za portal Danasa aktivistkinja Inicijative Ne davimo Beograd Natalija Stojmenović, odgovarajući na pitanja građana sa Tvitera.

28. 12. 2020.|

Anketa: Kako da Beograd postane dobar grad za sve?

Ne davimo Beograd pokreće veliku novogodišnju anketu o radu pokreta i glavnim problemima u Beogradu. Kraj godine je odlična prilika da se osvrnemo i zajedno sagledamo šta smo radili dobro, a gde smo grešili, kao i da čujemo glas članstva i pratilaca rada pokreta, šta su glavni problemi sa kojima se suočavaju u Beogradu, kao i u kakvom bismo gradu želeli da živimo.

27. 12. 2020.|

Robert Kozma za Danas: Mržnja nikada ništa dobro ne donosi

Govoreći o najavi odlaska članice Predsedništva Zavetnika u Bogovađu, gde se u migrantskom centru dogodio incident, Robert Kozma, član Malog veća Inicijative Ne davimo Beograd, ističe da nikome nije u interesu da se propagira nasilje, poziva na linč ili proterivanje migranata i tražilaca azila iz Srbije. Prema njegovim rečima, iskustvo nas je naučilo da oni koji sebe proglašavaju za zaštitnike nacije i hrane se tuđim strahom, nikada nisu učinili ništa dobro za Srbiju.

26. 12. 2020.|

Podrška građanima Batajnice u borbi protiv nadziđivanja skloništa

Ne davimo Beograd je tokom ove nedelje pružio podršku građanima i građankama Batajnice u prikupljanju potpisa proziv nadziđivanja četiri skloništa u Batajnici. Građani Batajnice su nezadovoljni ovim planom koji ugrožava zelene površine i igrališta u ovom naselju, slično kao što je to već bio slučaj u Borči i na Čukarici.

26. 12. 2020.|

Naša nova Zastava na točkovima

Posle Patkomobilovog odlaska u zasluženu penziju, i dužeg perioda traganja za dostojnim naslednikom, ponosno vam predstavljamo našu novu Zastavu! Inicijativa Ne davimo Beograd je od danas postala ponosni vlasnik kombija Zastava Rival! Ova snažna mašina u najboljim godinama izrađena je u domaćoj radinosti 1990 godine i ima radnu zapreminu motora od 2440 kubika, 53 konjske snage može da poveze do 8 putnika sa teretom u maksimalnoj ukupnoj nosivosti od 3 tone!

26. 12. 2020.|

Ne davimo Beograd i Zelenović pozivaju na koordinisanje zahteva opozicije

Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, pozdravljaju seriju razgovora koje su opozicione organizacije otpočele u različitim formatima i sa različitim učesnicima, kako bi se došlo do najboljeg rešenja za unapređenje izbornih uslova. Smatramo da je ovo odličan primer javne rasprave o nekom važnom društvenom pitanju, koja niti mora, niti treba da se vodi na jednom mestu. Sa druge strane, pozivamo sve grupe da nakon diskusije i inicijalne formulacije svojih argumenata, koordinišemo zajednički nastup na pregovorima uz posredovanje Evropskih parlamentaraca.

25. 12. 2020.|
Go to Top