Ne davimo Beograd je tokom ove nedelje pružio podršku građanima i građankama Batajnice u prikupljanju potpisa proziv nadziđivanja četiri skloništa u Batajnici. Građani Batajnice su nezadovoljni ovim planom koji ugrožava zelene površine i igrališta u ovom naselju, slično kao što je to već bio slučaj u Borči i na Čukarici.

Trenutno je na ranom javnom uvidu plan za nadogradnju četiri skloništa u Batajnici, u bloku između ulica Majora Zorana Radosavljevića, Kralja Milana Zetskog i Stevana Dubajčića gde se planira izgradnja dve stambene šestospratnice ukupne nove kvadrature oko 9000 kvadrata i dva komercijalna objekta od ukupno 2000 kvadratnih metara.

U primedbi građana Batajnice se navodi da postoje mnoge netačne informacije u samom Nacrtu plana.  Tako se u delu plana navodi da u okolini parcele koja je planirana za nadogradnju nema izgrađenih igrališta i da postojeći parking nije ozelenjen. Pored toga u primedbi se ističe se da izgradnja novog stambeno-poslovnog kompleksa može značajno da pogorša kvalitet života stanovnika ovog naselja. Umesto dalje urbanizacije građani predlažu da se sačuvaju zelene površine i igrališta i da su izgradnja novih zdravstvenih, školskih i rekreativnih kapaciteta ono što je njima potrebno.

Predaja primedbi na ovaj Nacrt plana je u ponedeljak 28. decembra u Sekretarijatu za urbanizam i građevniske poslove. Podsetimo, Inicijativa Ne davimo Beograd je prethodne nedelje predala preko 1600 potpisa protiv sličnih planova za nadogradnju skloništa u Borči i na Čukarici.

Detaljnije o prikupljanju potpisa građana Borče i Čukarice čitajte na linku.

Smatramo da je saradnja u sprečavanju ovakvih projekata vrlo bitna i ovim putem podržavamo zahtev građana i građanki Batajnice za obustavljanje ovakvih projekata i usmeravanje novca na izgradnju javnih sadržaja i očuvanje zelenih površina.

Pročitaj i ovo: