Zahtevamo od gradske uprave da pod hitno prekine finansiranje “novina” Informer

Grad Beograd je u poslednje tri i po godine sufinansirao Informer sa 11,5 miliona dinara. Nepoznato je koliko je još sredstava gradska uprava uplatila Informeru za veliki broj oglasa kojima oglašava javne uvide, prodaje nekretnina i slično. Pitali smo vlast koliko ukupno novca naših sugrađana i sugrađanki su dali ovom “glasilu”, ali odgovor još uvek nismo dobili.

30. 09. 2022.|

Đorđe Pavićević za Novi magazin: Ne davimo Beograd je enigma za vlast jer se ne uklapa u stereotipe

Narodni poslanik Đorđe Pavićević pozvan je i kao predstavnik izborne koalicije Moramo i kao univerzitetski profesor da objašnjava politički sistem i delovanje stranaka. U razgovoru za Novi magazin on tumači namere pokreta Ne davimo Beograd kojem pripada, ali i ključnih političkih aktera, pre svega predsednika Srbije i vladajuće stranke.

30. 09. 2022.|

Podrška i poziv na solidarnost sa zaposlenima u “Dr Lazi Lazarević”

Pokret Ne davimo Beograd podržava opravdane zahteve lekara i medicinskog osoblja Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević” da se prekine sa mobingom i šikaniranjem zaposlenih u toj ustanovi. Istovremeno, pozivamo sve građane da budu solidarni sa stručnjacima koji brinu o mentalnom zdravlju osoba koje se suočavaju sa teškim problemima u sopstvenom životu.

29. 09. 2022.|

Ne davimo Beograd apeluje na medije da osude Informerovo lešinarenje nad silovanjem

Pokret Ne davimo Beograd apeluje i poziva sve medije, dnevne novine i elektronske medije, portale, televizije da objave na naslovnim stranama i u centralnim informativnim emisijama redakcijski komentar i osudu medijske eksploatacije silovanja.

28. 09. 2022.|

Ne davimo Beograd posetio aktiviste koji se bore protiv kamenoloma u okolini Kosjerića

Aktivisti pokreta Ne davimo Beograd posetili su selo Podgradina pored Kosjerića kako bi pružili podršku Miroslavu Peroviću, čoveku kojeg su mučki prebili batinaši, i aktivistima koji se bore da zaštite svoje kuće od planirane izgradnje kamenoloma.

25. 09. 2022.|

Sakrivanjem informacija vlast SNSa i SPSa pokušava da provuče nove višemilionske prevare i nastavak korupcije u Beogradu

Gradska vlast pokušava da sakrije informacije o rebalansu budžeta Beograda koji je na dnevnom redu naredne sednice gradske skupštine. Vlast svesno sabotira dostavljanje materijala odbornicima, tako što su više hiljada papira materijala dostavljeni u nečitkom obliku i samo dva dana pre sednice.

24. 09. 2022.|

Koliko vredi život na jugu Srbije? – Tribina i predstavljanje Zeleno-levog poslaničkog kluba

Zeleno-levi poslanički klub, Ne davimo Beograd, zajedno sa lokalnim aktivistima iz Niša, održaće tribinu pod nazivom “Koliko vredi život na jugu Srbije?”. Tribina će biti organizovana u utorak 27. septembra, u 19 časova, u prostorijama City Smart Club-a, Milentijeva 12a, u Nišu.

23. 09. 2022.|

Gradnja kamenoloma po cenu razbijenih glava aktivista

Pokret Ne davimo Beograd poziva državne organe da zaustave nasilje nad građanima Gradine i Kosjerića, gde investitor planira izgradnju kamenoloma. Naime, desilo se ono na šta smo upozoravali. Miroslavu Peroviću, jednom od aktivista koji se suprotstavljaju gradnji štetnog kamenoloma razbijena je glava u mučkom napadu. Čovek je presretnut u ulazu zgrade i krvnički pretučen.

22. 09. 2022.|
Go to Top