Zeleno-levi poslanički klub, Ne davimo Beograd, zajedno sa lokalnim aktivistima iz Niša, održaće tribinu pod nazivom “Koliko vredi život na jugu Srbije?”. Tribina će biti organizovana u utorak 27. septembra, u 19 časova, u prostorijama City Smart Club-a, Milentijeva 12a, u Nišu.

U razgovoru će učestvovati:
Radomir Lazović, šef Zeleno-levog poslaničkog kluba
Robert Kozma, narodni poslanik
Marija Peternel, aktivistkinja, radnica u kulturi
Rastislav Dinić, doc.dr na Filozofskom fakultetu u Nišu
Moderator: Stefan Tasić, koordinator Ne davimo Beograd

Južna Srbija je region koji je kontinuirano zapostavljen od svih vlasti u Srbiji i predstavlja pravi primer posledica neravnomernog razvoja. Građani Niša, Leskovca, Vranja i drugih gradova na jugu Srbije suočavaju se sa mnogobrojnim problemima, poput niskog životnog standarda, ugroženih radničkih prava, gašenja preduzeća, korupcije, loše infrastrukture, ekoloških problema i mnogih drugih. Osim što građani i građanke ovog dela Srbije odlaze iz zemlje u potrazi za boljim životom, prisutna je i visoka stopa interne migracije ka Beogradu, kao najvećem tržištu u Srbiji. Upravo se centralizacija Srbije pokazala kao pogubna za ovaj region.
Na tribini ćemo razgovarati o posledicama neravnomernog razvoja i konkretnim politikama kojima ih možemo rešiti.

Ovo je prvi u seriji događaja na kojima će građanima predstaviti narodni poslanici Zeleno-levog kluba, kao i aktivnosti na širenju organizacije i formiranju zeleno-leve partije na nacionalnom nivou.

Pročitaj i ovo: