Pokret Ne davimo Beograd apeluje i poziva sve medije, dnevne novine i elektronske medije, portale, televizije da objave na naslovnim stranama i u centralnim informativnim emisijama redakcijski komentar i osudu medijske eksploatacije silovanja. Ako naša država nema institucije koje će zaštititi žene od ovakvog lešinarenja, pozivamo odgovorne medijske radnike da još jednom budu brana degradaciji našeg društva.

Pravni tim pokreta Ne davimo Beograd podneće zahtev tužilaštvu da se iskoriste pravne mogućnosti da se zaustavi distribucija ovog mehanizma za širenje mržnje.

Odbornici i odbornice Ne davimo Beograd zahtevaju da grad Beograd obustavi svako finansiranje Informera, koji je u prethodnoj godini dobio više gradskih medijskih konkursa u višemilionskim iznosima.

Pročitaj i ovo:

Lazović za Vreme: Svi prikrivaju istinu o krvoproliću u Banjskoj

“Apsolutno mislim da svi učestvuju u tome da se ništa ne sazna, od kriminalnih struktura do države Srbije. Čak je nejasno, ako je došlo do pregovora između srpskih i kosovskih vlasti o puštanju ovih ljudi, mislim da pobegnu iz tog okruženja, znači da u tome učestvuju i kosovske vlasti”, kaže za “Vreme” Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta.