Grad Beograd je u poslednje tri i po godine sufinansirao Informer sa 11,5 miliona dinara. Nepoznato je koliko je još sredstava gradska uprava uplatila Informeru za veliki broj oglasa kojima oglašava javne uvide, prodaje nekretnina i slično. Pitali smo vlast koliko ukupno novca naših sugrađana i sugrađanki su dali ovom “glasilu”, ali odgovor još uvek nismo dobili.

“Glavno pitanje za gradsku upravu ovde je – da li želite da pomažete zlo i doprinosite promociji mržnje i nasilja ili ne. Dalje finansiranje informera javnim sredstvima je neprihvatljivo” – izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe pokreta Ne davimo Beograd i koalicije “Moramo”.

“Beograd kakvog ga mi vidimo je grad brige, grad koji čuva najugroženije, a ne grad koji plaća glasila koja promovišu zločince” – izjavila je Natalija Stojmenović, gradska odbornica pokreta Ne davimo Beograd.

Situacija oko Informera je jasna – finansiranje medija koji svesno i kontinuirano krši novinarske i etičke standardne novcem Beograđana i Beograđanki mora pod hitno da stane!

Pročitaj i ovo:

Veselinović za N1: Promena u Beogradu je moguća!

Promena u Beogradu je moguća i ona dolazi nakon izbora 17. decembra, a snaga i energija je u običnim ljudima koji su kritična masa i koji će te promene pokrenuti, ocenio je nosilac liste "Srbija protiv nasilja" na lokalnim izborima u Beogradu Dobrica Veselinović.