Norveški fotograf, novac od prodaje fotografija firmi “Beograd na vodi”, uplatio Ne davimo Beograd kao donaciju

Norveški umetnik koji je nedavno firmi “Beograd na vodi” prodao fotografije zgrade Geozavoda, uplatio je danas polovinu ovih sredstava inicijativi Ne davimo Beograd kao donaciju. Fotograf koji je živeo u Beogradu u periodu pre otimanja Savskog amfiteatra, u svojim delima zabeležio je originalno zdanje zgrade “Beogradske zadruge”.

29. 11. 2020.|

Veselinović za N1: Beograd gori, Vesić se češlja – a Radojičić se krije

"Skandalozno da na sednici Skupštine grada Beograda nema nijedne teme o pandemiji i lošoj situaciji u Beogradu. Grad gori, Vesić se češlja, a Radojičić se krije. Sve je to posledica javašluka, nebrige i nestručnih kadrova", kaže Dobrica Veselinović iz "Ne davimo Beograd".

28. 11. 2020.|

“Gradonačelnik” Zoran Radojičić ne zna ni koliki je budžet Grada Beograda

Šokirani smo činjenicom da gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, nije upoznat sa iznosom budžeta grada. Naime, Radojičić je gostujući u jutarnjem programu "TV Pink" izneo netačan podatak o gradskom budžetu uvećavajući ga za enormnih 700 miliona evra. Da stvar bude gora, u javnosti je upravo aktuelna debata o budžetu, pa činjenica da gradonačelnik ne zna koliki je budžet grada kojim upravlja, ostavlja utisak opšteg nemara i nesposobnosti.

24. 11. 2020.|

Lazović za Nova S: Rasipamo novac dok se deca leče sms porukama

“Sa jedne strane treba da slavimo neko zajedništvo, bolju godinu želimo jedni drugima. Umesto da ta sredstva uložimo, da nekome zaista bude bolje, mi ih rasipamo tako da na njima zarade korumpirana elita bliska sa Naprednom strankom”, kazao je Radomir Lazović.

21. 11. 2020.|

Rasprava o budžetu – nova manipulacija gradske vlasti Beograda

Na okruglom stolu o gradskom budžetu, koji je održan danas u Medija centru, ocenjeno je da je javna rasprava na koju je vlast pozvala građane fingirana politička promocija, a ne iskreno uključivanje ljudi u odlučivanje. Takođe, najavljena je saradnja lokalne odborničke grupe Srce grada sa Zajedno za Srbiju, Nebojše Zelenovića i Ne davimo Beograd.

20. 11. 2020.|

Epidemiolog Đurić za Storyteller: Sve dok vakcina ne bude dostupna za sve, život ne bi smeo da stane

Ako se pod povratkom na „normalno“ nakon pandemije podrazumeva povratak na staro, to bi predstavljalo užasan poraz čovečanstva. Posle pandemije, pa već i tokom nje, treba se težiti boljem, koje neće dovesti čovečanstvo u sličnu situaciju u budućnosti – u suprotnom, život nam se može pretvoriti u permanentnu pandemiju.

18. 11. 2020.|

Zaštitnik građana da objavi izveštaje o kontroli lokalne samouprave Beograda zbog prekomernog zagađenja  

Ne davimo Beograd poziva Zorana Pašalića, Zaštitnika građana, da objavi javno izveštaje i preporuke o kontroli rada lokalne samouprave Grada Beograda povodom prekomernog zagađenja, a povodom kontrole koju je pokrenuo u januaru ove godine.

17. 11. 2020.|
Go to Top