Šokirani smo činjenicom da gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, nije upoznat sa iznosom budžeta grada. Naime, Radojičić je gostujući u jutarnjem programu “TV Pink” izneo netačan podatak o gradskom budžetu uvećavajući ga za enormnih 700 miliona evra. Da stvar bude gora, u javnosti je upravo aktuelna debata o budžetu, pa činjenica da gradonačelnik ne zna koliki je budžet grada kojim upravlja, ostavlja utisak opšteg nemara i nesposobnosti.

Po “gradonačelnikovim” rečima planirani budžet grada je oko milijardu i šesto miliona evra (1.64 miliardi evra), iako je u predloženom budžetu taj iznos oko 960 miliona evra i iznosti 113.578.632.753 dinara, što se lako može proveriti.

Ovim je “gradonačelnik” Beograd Zoran Radojičić još jednom pokazao da ga rukovođenje gradom i briga o sugrađanima ni najmanje ne zanima, da je moć u rukama njegovog zamenika Gorana Vesića, te da je njegova jedina uloga da bude ikebana za naprednjačko čerupanje i uništavanje grada.

Ovo je samo jedna od kontroverzi oko beogradskog budžeta, obzirom da je gradska vlast nedavno, zloupotrebom računa za Infostan, pozvala građane da učestvuju u javnoj raspravi o budžetu koja je zapravo fingirana politička promocija, o čemu je Ne davimo Beograd obavestio javnost. Detaljnije pročitajte u tekstu Rasprava o budžetu – nova manipulacija gradske vlasti Beograda.

Ne davimo Beograd poziva Zorana Radojičića da podnese ostavku i barem se dostojanstveno povuče kako bi izbegao dalje lični moralni i profesionalni pad.

Ne davimo Beograd će učiniti sve da u narednom periodu Beograd ponovo postane dobar grad za sve, i sa dužnim poštovanjem će brinuti o našem gradu, našim resursima i našim sugrađanima.

Pročitaj i ovo: