Inicijativa Ne davimo Beograd organizovala je i ove jeseni veliku akciju sadnje voćki „Za naš zeleni grad”.

Tokom prethodna dva vikenda sa našim članicama/ovima smo posetili nekoliko beogradskih opština i zasadili smo 80 sadnica trešnje. Zajedno sa sugrađankama i sugrađanima udružili smo snage da bi mnoga dvorišta i zelene površine u Beogradu postale bogatije prirodom. Učesnice i učesnici akcije preuzimaju daljnju brigu o sadnicama.

Nasuprot ulozi institucije, čija je obaveza da donosi i sprovodi rešenja u najboljem javnom interesu, u Beogradu i dalje stoluje trend rasprodaje, uništavanja ili zanemarivanja javnih dobara. Evropski primeri nas u svojim rešenjima nadilaze odavno. Napori koje vlade mnogih gradova preduzimaju već daju rezultate, poput Beča koji je ove godine ocenjen kao najzeleniji grad na svetu. A mi smo često prvi na listi najzagađenijih gradova sveta.

Inicijativa Ne davimo Beograd insistira, na očuvanju i uređivanju gradske prirode, na brizi o postojećoj prirodi, zatim i na njenom uvećanju i bogaćenju. Kao i brojni lokalni problemi, tako i globalni problem klimatske krize obavezuje nas da prirodu uzmemo kao ključnog saveznika u toj borbi.

Zahvaljujemo Rasadniku Milojević na doniranim sadnicama, kao i svima onima koji svojim učešćem u akcijama sadnje doprinose cilju da NAŠ GRAD bude zelenije mesto za život i dobar grad za sve!

#ZaNašZeleniGrad #ZaČistVazduh #NDMBGD

Pročitaj i ovo:

Lazović za Nova S: Rasipamo novac dok se deca leče sms porukama

“Sa jedne strane treba da slavimo neko zajedništvo, bolju godinu želimo jedni drugima. Umesto da ta sredstva uložimo, da nekome zaista bude bolje, mi ih rasipamo tako da na njima zarade korumpirana elita bliska sa Naprednom strankom”, kazao je Radomir Lazović.

Rasprava o budžetu – nova manipulacija gradske vlasti Beograda

Na okruglom stolu o gradskom budžetu, koji je održan danas u Medija centru, ocenjeno je da je javna rasprava na koju je vlast pozvala građane fingirana politička promocija, a ne iskreno uključivanje ljudi u odlučivanje. Takođe, najavljena je saradnja lokalne odborničke grupe Srce grada sa Zajedno za Srbiju, Nebojše Zelenovića i Ne davimo Beograd.