Laži zbog kojih se umire

Da možemo da verujemo Predsedniku kada kaže da „niko nije umro čekajući respirator“, Kriznom štabu čiji članovi šalju suprotne poruke o tome koji sve testovi ulaze u zvaničnu statistiku testiranih koja se obznanjuje javnosti, ili Covid-19 bazi podataka o broju preminulih od koronavirusa, ne bismo bili u ovoj najgoroj od svih situacija: sumnjičavi, ljuti, očajni i beznadežni.

26. 07. 2020.|

Građani se organizuju kako bi sami uništili ambroziju sa neuređenih gradskih površina

Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane da se jave ukoliko žele da učestvuju u saoorganizovanom uništavanju ove opasne biljke na čiji polen je alergičan veliki broj ljudi. Ambrozija cveta sredinom avgusta i nakon toga njen polen naći će se u vazduhu koji udišemo i za mnoge naše sugrađane to će značiti početak jako neprijatnog perioda u kome ne mogu da dišu i normalno spavaju, u kome su crvenilo očiju i sluzokože, kao i kijanje i svrab prisutni nedeljama.

25. 07. 2020.|

Nova akcija naše Zelene grupe: „Fotkaj suvo da se pojavi drvo“

Zelena grupa inicijative Ne davimo Beograd započela je akciju “Fotkaj suvo da se pojavi drvo" u kojoj pozivamo građane i građanke da fotografišu osušena stabla u svom kraju i fotografije nam, zajedno sa adresom gde se stablo nalazi ,dostave na mejl, a mi ćemo se obratiti JKP “Zelenilo Beograd” sa zahtevom da se ovo drveće zameni zdravim.

23. 07. 2020.|

Kozma za Danas: Ne izjednačavati policijsku brutalnost sa sporadičnim nasiljem građana

Naš Robert Kozma govorio je za dnevni list Danas o protestima koji su uzdrmali kriminalni naprednjački režim. "Demonstranti su bili jedna veoma heterogena grupa. Međutim, zajedničko za sve građane bilo je to da su opravdano besni i gnevni."

18. 07. 2020.|
Go to Top