Inicijativa Ne davimo Beograd poziva građane da se jave ukoliko žele da učestvuju u saoorganizovanom uništavanju ove opasne biljke na čiji polen je alergičan veliki broj ljudi. Ambrozija cveta sredinom avgusta i nakon toga njen polen naći će se u vazduhu koji udišemo i za mnoge naše sugrađane to će značiti početak jako neprijatnog perioda u kome ne mogu da dišu i normalno spavaju, u kome su crvenilo očiju i sluzokože, kao i kijanje i svrab prisutni nedeljama.

Svi zainteresovani mogu se javiti na linku: FORMULAR.

Nakon zajedničkog mapiranja mesta na kojima je ambrozija primećena, organizovaćemo se i u skladu sa interesovanjem građana uništavati ovu opasnu biljku.

O problemu građana sa ambrozijom pisali smo više puta i u kolumni Naš grad koja jednom nedeljno izlazi u dnevnom listu Danas, a koju pišu članovi i prijatelji inicijative Ne davimo Beograd.

U tekstu Radomira Lazovića još iz 2018. godine „Šta ćemo sa ambrozijom?“ možete saznati više o tome kakve probleme izaziva ova biljka? Koliko je opasna i kakvu sve štetu pravi? Koliko građana pati od alergije na njen polen? Kako se kontroliše i zašto svake godine Grad Beograd dozvoli da uprkos izdvojenim sredstvima i programu njenog suzbijanja ogroman broj građana mora prolaziti kroz iste tegobe i probleme?

Takođe, kao što je važno da znamo čemu je namenjen naš zajednički novac, sliven u gradski budžet, tako nas interesuje i transparentnost informacija, koja se dobija javno iznesenim odgovorima na nekoliko jednostavnih pitanja, koje je u skoro objavljenom tekstu “Vlast donosi planove, dok ambrozija nesmetano raste” postavila Jasmina Šuša.

Pročitaj i ovo:

Lažnom brigom o radnicima i napadima na Dobricu Veselinovića, Vesić krije nesposobnost gradske vlasti

Napad Gorana Vesića i režimskih tabloida usledio je nakon što je Veselinović na svom tviteru izveštavao o kašnjenju rekonstrukcije centralnih gradskih ulica i generalno lošem i štetnom projektu gradskih vlasti zbog koga se Beograd zadužio dodatnih 20 miliona evra. Vesić je činjenicu da na gradilištu nema nikoga, pokušao da opravda brigom za radnike zbog visoke temperature, uputivši Veselinoviću niz uvreda koje su preneli režimski tabloidi. Ovaj pokušaj sakrivanja nesposobnosti gradskih vlasti iza lažne brige za radnike smatramo degutantnim izvrtanjem i nepoštovanjem za radnike.

Poručite naše nove majice

Kupovinom majice od 1200 dinara pomažete funkcionisanje inicijative Ne davimo Beograd, a ujedno i širite ideju solidarnog, slobodnog i dobrog grada za sve! Čiji grad?