Danas smo u saradnji sa više udruženja podneli stručnu primedbu povodom izrade plana detaljne regulacije Bloka 39, Gradska opština Novi Beograd, a koji je trenutno na ranom javnom uvidu.

Planska dokumenta na ranom javnom uvidu predlažu promenu namene Bloka 39 iz visokoškolske ustanove u kompleks posebne namene i izgradnju Administrativnog i operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova sa pratećim sadržajima, kao što su heliodrom/helipad i preko 4000 novih parking mesta. Planski i zakonski osnov ovakve odluke nije pružen, kao ni osnov za planiranu invazivnu izgradnju na ovoj lokaciji, a nizom propusta u planskoj dokumentaciji i proceduri javnog uvida direktno je onemogućeno učešće javnosti.

Stručnu primedbu podneli smo u saradnji sa: Centar za kulturnu dekontaminaciju, Evropa Nostra, Grupa arhitekata, Ministarstvo prostora, Organizacija za političku ekologiju Polekol, RERI, Ksenija Radovanović.

Celokupan tekst primedbe mozete preuzeti na OVOM LINKU i poslati do isteka današnjeg dana.

Pročitaj i ovo:

Lažnom brigom o radnicima i napadima na Dobricu Veselinovića, Vesić krije nesposobnost gradske vlasti

Napad Gorana Vesića i režimskih tabloida usledio je nakon što je Veselinović na svom tviteru izveštavao o kašnjenju rekonstrukcije centralnih gradskih ulica i generalno lošem i štetnom projektu gradskih vlasti zbog koga se Beograd zadužio dodatnih 20 miliona evra. Vesić je činjenicu da na gradilištu nema nikoga, pokušao da opravda brigom za radnike zbog visoke temperature, uputivši Veselinoviću niz uvreda koje su preneli režimski tabloidi. Ovaj pokušaj sakrivanja nesposobnosti gradskih vlasti iza lažne brige za radnike smatramo degutantnim izvrtanjem i nepoštovanjem za radnike.

Poručite naše nove majice

Kupovinom majice od 1200 dinara pomažete funkcionisanje inicijative Ne davimo Beograd, a ujedno i širite ideju solidarnog, slobodnog i dobrog grada za sve! Čiji grad?