Nakon što je aktivista Inicijative Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović na tviteru ukazao da firma “Cunami house”, poznata po uzurpaciji Savskog keja kroz nelegalnu lukrativnu gradnju, sada širi svoje prisustvo i na dunavsku obalu i nastavlja nelegalnu postavku splavova, usledio je prostački i uličarski odgovor predsednika opštine Novi Beograd. Umesto da zaštiti javni interes i zdravlje svih građana i reaguje na uzurpaciju naših obala, Aleksandar Šapić se još jednom svrstava na stranu onih koji krše zakon i zarađuju na štetu građana.

“Cunami” došao na Dunav

Podsećamo da Aleksandar Šapić za sve vreme svog mandata predsednika opštine Novi Beograd ignoriše probleme uzurpacije savskog priobalja, obimnu nelegalnu gradnju na savskom nasipu i divlju gradnju širom opštine Novi Beograd koja ugrožava naše život, jer savski nasip brani od poplava najmnogoljudniju opštinu u Srbiji, ali i služi za očuvanje izvora čiste pijaće vode.

U toku izborne kampanje Šapić se istakao potpunim ignorisanje brojnih afera i kršenja zakona od strane Srpske napredne stranke, na koje nikada nije ukazao, a čak se i hvalio svojim držanjem po strani. Svojim uličarskim žargonom, bahatim i nasilničkim komentarima prema aktivisti Ne davimo Beograd, ali i zaštitom uzurpatora javnih i prirodnih dobara koji krše više zakona Srbije, Aleksandar Šapić se preporučuje da bude adekvatan koalicioni partner Srpskoj naprednoj stranci ili njihov omiljeni “opozicionar” koji će da po potrebi glumi da je protiv kriminalnog režima na vlasti.

Cunami na Savi

Pročitaj i ovo:

Društveni pokreti u regionu, nova nada za promene i saradnju

Zeleno leve organizacije Možemo i URA, ostvarile su značajne izborne uspehe u Hrvatskoj i Crnoj Gori, a inicijativa Ne davimo Beograd se svim sredstvima bori za javni interes i najavljuje veliki potencijal za početak smene vlasti u Srbiji, polazeći iz Beograda.