Zelena grupa inicijative Ne davimo Beograd započela je akciju “Fotkaj suvo da se pojavi drvo” u kojoj pozivamo građane i građanke da fotografišu osušena stabla u svom kraju i fotografije nam, zajedno sa adresom gde se stablo nalazi ,dostave na mejl ekologija@nedavimobeograd.rs. Mi ćemo se obratiti JKP “Zelenilo Beograd” sa zahtevom da se ovo drveće zameni zdravim. 

Pored nedostatka zelenih i površina pod šumama, u Beogradu postoji i mnogo osušenog drveća za čije održavanje je zaduženo JKP ,,Zelenilo Beograd”. Naši drvoredi, šume i parkovi svakodnevno su izloženi nepredvidivoj i surovoj opasnosti da budu oštećeni, drveće posečeno, bez ikakvog opravdanja i smisla, osim onog sebičnog, kojim se vode investitorski urbanizam i gradska vlast. Kada se tome još doda i zabrinjavajuće stanje kvaliteta vazduha, u takvim okolnostima neodržavanje postojećeg zelenila dodatno ugrožava životnu sredinu, koja zahteva neprestanu brigu. 

Zato pozivamo sugrađanke i sugrađane da  fotografišu suvo drveće u Beogradu i fotografije, uz tačnu adresu, pošalju na ekologija@nedavimobeograd.rs

Sve fotografije će biti postavljene u albumu na stranici, a mi ćemo se obratiti JKP “Zelenilo Beograd” sa zahtevom da se ovo drveće zameni zdravim

Budite slobodni da sa nama podelite i vašu ličnu priču o tome zašto je za nju/njega/nas važno da se drvo nalazi na tom mestu ili neke druge utiske i mišljenja o stanju životne sredine u Beogradu. Znače nam vaša mišljenja.

Zahvaljujemo svima koji su nam se već javili, a ostale pozivamo da zaprate stranicu Za naš zeleni grad i uzmu učešća u ovoj ili drugim akcijama naše Zelene grupe!