Lazović u Evropskom parlamentu: Srbija već tri meseca bez Skupštine, vlast jednog čoveka na delu

Govoreći na skupu “Zeleni talas na Zapadnom Balkanu”, koji je održan u Evropskom parlamentu, Radomir Lazović je poručio da je Srbija već tri meseca bez parlamenta i da je politika Aleksandra Vučića najveća prepreka evropskim integracijama Srbije, ali bitnije od toga on je prepreka kvalitetom životu građana Srbije, vladavini prava ili zdravoj životnoj sredini.

30. 06. 2022.|

Podrška svedoku rasističkog ponašanja policije

Pokret "Ne davimo Beograd" osuđuje ponašanje policijskih službenika na Aerodromu Nikola Tesla, zbog zloupotrebe zakona i rasističkog ponašanja prema putnicima druge boje kože i zemlje porekla iz kojih su doputovali. Ovaj čin je dodatno šokantan, zataškavanjem ove situacije u vidu skandaloznog saopštenja za javnost policije u kome prete prekršajnom prijavom građaninu koji je svedočio rasističkom ponašanju policije i o tome javno govorio. Umesto da sprovedu postupak unutrašnje kontrole i kazne odgovorne, policija se obrušila na očevica koji nije ćutao na kršenje zakona.

30. 06. 2022.|

Čestitamo Međunarodni dan ponosa LGBTI osoba!

Pokret Ne davimo Beograd čestita Međunarodni dan ponosa svim LGBT građanima i građankama. Svesni smo da u živimo u trenutku u kome se ljudska prava svakodnevno grubo krše i negiraju. Najoštrije osuđujemo zločin iz mržnje koji se nedavno dogodilo u Oslu i saosećamo sa svim žrtvama mržnje prema lezbejkama, gej, biseks i trans osobama u Srbiji i u svetu.

27. 06. 2022.|

Druga sednica gradske Skupštine: Šapić i kriv i dužan gradonačelnik

Na drugoj sednici Skupštine grada Beograda, uprkos protivljenju naših odbornika i odbornika, za gradonačelnika Beograda izabran je Aleksandar Šapić. Bila je ovo i retka prilika da čujemo obraćanje Šapića, s obzirom da se na čak tri meseca nakon izbora izgubio iz javnosti. Od njegovog plana za Beograd, ni traga ni glasa, ali njegov izbor svakako predstavlja kontinuitet politike razaranja Beograda koju su započeli Siniša Mali i Goran Vesić.

27. 06. 2022.|

Uskraćivanje prava na abortus poništava autonomiju žena i narušava žensko zdravlje

Pokret Ne davimo Beograd izražava solidarnost sa američkim ženama kojima je juče ukinuto ustavno pravo na abortus odlukom Vrhovnog suda u Americi. Ovakva odluka neće sprečiti abortuse već će uskratiti pravo na legalan i bezbedan prekid trudnoće milionima žena u Americi.

25. 06. 2022.|

Zahtevamo reakciju Tužilaštva zbog pokušaja prekrojavanja optužnica za organizovani kriminal

Zahtevamo da se pokrene postupak pronalaženja Zagorke Dolovac, jer opravdano sumnjamo da je nestala ili je u fazi višegodinjeg dubokog sna, s obzirom da nadležni vrh tužilaštva ćuti dok se u medijskim prepucavanjima pokušavaju prekrojiti optužnice za organizovani kriminal.

24. 06. 2022.|

Zahtevamo formiranje specijalne komisije RIK-a i hitnu reakciju Tužilaštva

Ne davimo Beograd zahteva da Republička izborna komisija po hitnom postupku formira specijalnu komisiju koju bi činili predstavnici RIK-a ispred različitih političkih opcija koje učestvuju na izborima, a koja bi sprovela izborni proces u Velikom Trnovcu u skladu sa izbornim zakonima i procedurama. Takođe, da Republičko javno tužilaštvo pokrene postupak protiv odgovornih lica koja su zloupotrebila pravo glasanja i sprečili održavanje glasanja tokom prethodnih ponavljanja izbora na biračkom mestu br. 6, u Velikom Trnovcu.

23. 06. 2022.|

Ne davimo Beograd prerasta u partiju koja će delovati na nacionalnom nivou

Na šestoj Skupštini Ne davimo Beograd, članice i članovi su velikom većinom glasova usvojili odluku da pokret u narednom periodu i formalno preraste u zeleno-levu političku partiju koja će delovati na nacionalnom nivou. Ova odluka dolazi kao prirodan razvoj organizacije koja je odavno prerasla okvire lokalnog delovanja i na prethodnim izborima ostvarila značajan rezultat, posebno u Beogradu gde je osvojeno 100 hiljada glasova.

21. 06. 2022.|
Go to Top