Govoreći na skupu “Zeleni talas na Zapadnom Balkanu”, koji je održan u Evropskom parlamentu, Radomir Lazović je poručio da je Srbija već tri meseca bez parlamenta i da je politika Aleksandra Vučića najveća prepreka evropskim integracijama Srbije, ali bitnije od toga on je prepreka kvalitetom životu građana Srbije, vladavini prava ili zdravoj životnoj sredini.

“Došlo je vreme da regionom Zapadnog Balkana vladaju odnosi saradnje i uvažavanja zemalja koje ga čine odnosno zajednički rad na rešavanju sličnih problema koje imamo. Od zagadjenja vazduha koje ne poznaje granice, preko borbe protiv korupcije i kriminala, do smanjivanja ekonomskih nejednakosti i unapređenja života građana koji je daleko od evropskog nivoa” – izjavio je Lazović i dodao da Evropska unija nije idealna zajednica, ona ima puno svojih problema, ali je za građane Srbije članstvo strateški pravac u interesu građana.
Poslanici i odbornici pokreta Ne davimo Beograd sastali su se u Briselu sa predstavnicima Evropske zelene partije i razmenili iskustva o radu. Pokreti, partije i organizacije bliske Zelenima su u regionu ostvarile značajne rezultate i to uliva nadu da će u našim društvima odlučivati novi ljudi koji nisu ogrezli u aferama i koji će donositi odluke u interesu građana. Ne davimo Beograd će dati svoj doprinos borbi da Srbija postane dobro mesto za život.
Ne davimo Beograd

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.