Pokret Ne davimo Beograd i izborna lista koalicije Moramo će na ponovljenim izborima na biračkom mestu broj 6, u Velikom Trnovcu imati svoje kontrolore i time dati doprinos odbrani regularnosti izbornog procesa.

Pokret Ne davimo Beograd još jednom poziva Republičku izbornu komisiju i Republičko javno tužilaštvo da rade svoj posao. RIK se mora postarati da se aktuelni izborni proces konačno privede kraju u skladu sa zakonom. Istovremeno, pozivamo tužilaštvo da reaguje i pokrene postupak protiv odgovornih lica koja su zloupotrebila pravo glasanja i sprečili održavanje glasanja tokom prethodnih ponavljanja izbora na ovom biračkom mestu, ali i svih onih koji bi se usudili da u narednm procesima na sličan način zloupotrebljavaju biračko pravo građana i građanki.

Neprihvatljiva je situacija da se glasanje na ovom biračkom mestu ponavlja već četvrti put. Nalazimo se u suludoj situaciji da gotovo tri meseca od održanih izbora 3. aprila, izborni proces još uvek nije završen, da nemamo zvanične rezultate izbora, i da samim tim ni novi saziv Narodne Skupštine nije konstiutisan. Za institucionalni vakuum u kojem se nalazimo odgovornost snosi isključivo autoritarno-kriminalni režim Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića koji je u toj meri degradirao institucije i administraciju da su nesposobne da tri meseca sprovedu izbore na jednom jedinom biračkom mestu od 1089 birača.

Upozoravamo režim da se ne igra sa dodatnim veštačkim produžavanjem izbornog procesa kako bi sebi kupili još malo vremena u kompleksnom geopolitičkom momentu u kojem se svet nalazi, ali i kako bi održali svoj autoritarni režim nekonstituisanjem novog saziva parlamenta koji neće biti protočni bojler Andrićevog venca.

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.