Ne davimo Beograd zahteva da Republička izborna komisija po hitnom postupku formira specijalnu komisiju koju bi činili predstavnici RIK-a ispred različitih političkih opcija koje učestvuju na izborima, a koja bi sprovela izborni proces u Velikom Trnovcu u skladu sa izbornim zakonima i procedurama. Takođe, da Republičko javno tužilaštvo pokrene postupak protiv odgovornih lica koja su zloupotrebila pravo glasanja i sprečili održavanje glasanja tokom prethodnih ponavljanja izbora na biračkom mestu br. 6, u Velikom Trnovcu.

Neprihvatljiva je situacija da ni posle skoro tri meseca od održavanja republičkih izbora isti nisu završeni, da imamo treće neuspešno ponavljanje izbora na jednom biračkom mestu, da glasovi u celosti nisu prebrojani, da nemamo zvanične rezultate izbora, i da nije konstituisan parlament. Za tu situaciju je isključivo odgovorna Srpska napredna stranka i vladajući režim koji su uništili i onesposobili državnu i lokalnu administraciju da se sada ne mogu pravilno sprovesti izbori na jednom jedinom biračkom mestu. Ne mogu nesposobnost i urušenost administracije prikriti ni izgovorima da su rokovi za odlučivanje nadležnih organa produženi izmenama zakona, jer su iste zakone menjali u osvit raspisivanja samih izbora.

Vladajući režim je jedini odgovoran za farsu u koju su se pretvorili ovi republički izbori, jer se plaše sastava budućeg parlamenta u kojem neće slušati naprednjačke blamantne hvalospeve o predsedniku. Istovremeno, građani su taoci njihovog straha i sa razlogom preuzimaju stvari u svoje ruke izlazeći na ulicu da traže pravdu.

Pročitaj i ovo:

Šapić već dvadeset dana ne može da popravi jednu cev

Velika rupa nastala nakon pucanja magistralnog cevovoda u ulici 27. marta još uvek nije sanirana. Naime, prošlo je već 20 dana od kada je došlo do pucanja cevi i velike poplave u tek rekonstruisanom “Zelenom bulevaru”, a da nadležne službe ne mogu da završe sanaciju ove ulice.

Privatizacija Savskog nasipa i nebriga o njemu: Koliko košta pogled na Savu?

Ukoliko želite da Vaš pogled ode dalje od brane i nagomilanog đubreta i potencijalno se pruži samo na površinu reke, neophodno je da budete gosti nekih od ugostiteljskih objekata ili privatno iznajmite neki od splavova. Preostalih 407m slobodnog pogleda na reku rasparčano je na manje delove koje možete pronaći između usko zbijenih plovnih objekata.