Vučić napadima na Ne davimo Beograd izbegava da odgovori o posledicama Rio Tinta

Pokret Ne davimo Beograd našao se ponovo na meti predsednika Aleksandra Vučića. Ovaj put, Vučić nas je optužio da želimo da “srušimo srpsku državu”, kao i da “dobijamo ogromne pare spolja”. Povod za ove napade i izmišljotine je naše protivljenje eksploataciji litijuma u dolini Jadra i podrška protestu protiv izgradnje rudarskog kompleksa kompanije Rio Tinto u Loznici. 

30. 07. 2021.|

I bez istrage o smrti radnika, EPS već “zna” da nije od toplote

Pokret Ne davimo Beograd obavestio je juče javnost da je u RB Kolubara, na svom radnom mestu, preminuo radnik koji je radio na polju D. Kako je juče bio jedan od najtoplijih dana u toku leta, sa temperaturama koje dostižu i 39 stepeni Celzijusa, zahtevali smo detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do smrti pedesetogodišnjeg radnika sumnjajući upravo da se radi o posledicama kontinuiranog izlaganja visokim temperaturama.

29. 07. 2021.|

Poginuo radnik Kolubare na kopu: Ne davimo Beograd zahteva da država zaštiti radnike na visokim temperaturama

Samo dve nedelje nakon što smo upozorili javnost na enormno teške uslove u kojima rade radnici na otvorenom pri visokim temperaturama, desila se tragična smrt radnika RB Kolubara na polju D. Iza sebe je ostavio ženu i dvoje dece. Ovim putem izjavljujemo saučešće porodici i zahtevamo detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do smrti pedesetogodišnjeg radnika. Pokret Ne davimo Beograd zahteva da Ministarstvo rada na delu pokaže da će obezbediti da se poslodavci pridržavaju Smernica za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama Vlade Srbije iz 2007. godine.

28. 07. 2021.|

Ne davimo Beograd u Loznici: Podrška lokalnim udruženjima protiv izgradnje rudnika Rio Tinta

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović i Radomir Lazović, zajedno sa Nebojšom Zelenovićem iz Zajedno za Srbiju, pridružiće se u četvrtak 29. jula, u 9 časova, građanima i lokalnim udruženjima ispred skupštine grada Loznica, gde je planiran protest protiv izmena urbanističkih planova kojima se omogućava realizacija projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit. Na dnevnom redu skupštine grada Loznica, koja u četvrtak počinje u 10 časova, naći će se izmene Prostornog plana grada Loznice, kojima se ovaj plan višeg ranga, protivzakonito usaglašava sa prethodno donetim Prostornim planom područja posebne namene za projekat "Jadar".

28. 07. 2021.|

Bahatost vozača mora biti kažnjiva, a saobraćaj planiran tako da je sprečava

Pokret Ne davimo Beograd solidarno stoji sa građanima i građankama koji protestuju od sinoć na Karaburmi i najoštrije osuđuje bahatost vozača koji u ulici Marijane Gregoran na pešačkom prelazu automobilom udario oca i dvoje dece, (od kojih je jedno nažalost preminulo), a zatim pobegao sa mesta nesreće.

23. 07. 2021.|

Ne davimo Beograd ovog vikenda u akcijama širom grada

Pokret Ne davimo Beograd će ovog vikenda organizovati razgovore sa građanima i građankama širom Beograda u Lazarevcu, Banovom Brdu, Paliluli, Novom Beogradu i Zemunu, kako bismo predstavili rad pokreta i razgovarali o problemima sa kojima se ljudi susreću u svom neposrednom okruženju. Brojne akcije širom grada biće prilika i da predstavimo “Povelju za dobar grad” pokreta Ne davimo Beograd, koju je podržalo preko 150 javnih ličnosti i nezavisnih intelektualaca.

22. 07. 2021.|

I prethodni vikend, akcije Ne davimo Beograd širom grada

Ne davimo Beograd je i prethodnog vikenda organizovao susrete sa građanima i građankama, simpatizerima pokreta širom grada. Naše opštinske grupe organizovale su akcije i štandove kod Banjičke pijace i na Dušanovcu, zatim kod “Politike” i na Labudovom brdu, kao i potpisivanje peticije protiv nelegalne gradnje na Novom Beogradu. Bila je to prilika da razgovaramo o planovima Ne davimo Beograd da oslobodimo naš grad, zaustavimo sve štetne projekte kriminalne vlasti i izborimo se da Beograd postane dobar grad za sve.

21. 07. 2021.|

Priče iz regiona: Borba protiv lažnih vesti je izbor “biti ili ne biti”

Borba protiv lažnih vesti i dezinformacija je mnogo teža od svih međunarodno preuzetih i lokalno primenjenih ili stvorenih mera i aktivnosti. To je kompleksan proces u kojem ne mogu da se izbore sami ni mediji, ni institucije, ni građanske organizacije, a ponajmanje pojedinci, a posledice mogu da budu mnogo strašnije od ovog sada.

20. 07. 2021.|

Tužbe Milenijum tima isključivo u službi pritiska na aktiviste i medije

Nakon saopštenja kompanije Milenijum tim u kome se tvrdi da su smanjili odštetni zahtev u tužbama koje su serijski podneli protiv velikog broja medija, organizacija i aktivista sa 100 hiljada na simboličnih 100 evra, pokret Ne davimo Beograd obaveštava javnost da u pokrenutim tužbama protiv naše organizacije i protiv Dobrice Veselinovića lično, nikakvih promena nije bilo.

20. 07. 2021.|

Milenijum tim is using lawsuits to try and intimidate the media and Ne davimo Beograd

The construction company "Millenijum tim" has sued Dobrica Veselinović material damages in the amount of 12 million dinars, for opinions and statements expressed during a guest appearance on the N1 channel. The appearance on the N1 channel, which triggered this second lawsuit, was made to discuss the previous lawsuit filed by this company against the movement Ne davimo Beograd, which was filed because we published a text about changes to the urban plan which would allow this company to demolish the Goša Research and Development Institute, in order to construct a residential and business complex on the site.

20. 07. 2021.|
Go to Top