Nakon saopštenja kompanije Milenijum tim u kome se tvrdi da su smanjili odštetni zahtev u tužbama koje su serijski podneli protiv velikog broja medija, organizacija i aktivista sa 100 hiljada na simboličnih 100 evra, pokret Ne davimo Beograd obaveštava javnost da u pokrenutim tužbama protiv naše organizacije i protiv Dobrice Veselinovića lično, nikakvih promena nije bilo.

Podsećamo da je Milenijum tim, u dve odvojene tužbe, tužio pokret Ne davimo Beograd i Dobricu Veselinovića tražeći dva puta po 100 hiljada evra zbog navodne pretrpljene materijalne štete u vidu smanjenja vrednosti žiga kompaniije.

Povod za tužbe u kojima se traži astronomska nadoknada, sam po sebi najbolje pokazuje da se ne radi o stvarnoj šteti koji je pretrpeo žig kompanije, već da se na ovaj način pokušavaju ućutkati oni koji govore o štetnom i protizakonitom delovanju ove komapanije. Naime, tužba jprotiv Ne davimo Beograd je podneta jer smo obavestili javnost o namerama Milenijum tima da promeni urbanistički plan i na taj način omogući rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i na njegovom mestu izgradi stambeno-poslovnog kompleksa. A da stvar bude potpuno banalna i očigledna, Dobrica Veselinović tužen je zbog toga što je u televizijskom programu N1 komentarisao upravo tužbu protiv Ne davimo Beograd. 

Iz svega navedenog potpuno je jasno da su tužbe Milenijum tima protiv medija, organizacija i aktivista deo takozvane SLAPP strategije koja podrazumeva zatrpavanje kritičara tužbama kako bi se izvršio pritisak da se o kompaniji Milenijum tim ne izveštava.

Više o tužbama Milenijum tima čitajte NA LINKU

Pročitaj i ovo:

I bez istrage o smrti radnika, EPS već “zna” da nije od toplote

Pokret Ne davimo Beograd obavestio je juče javnost da je u RB Kolubara, na svom radnom mestu, preminuo radnik koji je radio na polju D. Kako je juče bio jedan od najtoplijih dana u toku leta, sa temperaturama koje dostižu i 39 stepeni Celzijusa, zahtevali smo detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do smrti pedesetogodišnjeg radnika sumnjajući upravo da se radi o posledicama kontinuiranog izlaganja visokim temperaturama.

Poginuo radnik Kolubare na kopu: Ne davimo Beograd zahteva da država zaštiti radnike na visokim temperaturama

Samo dve nedelje nakon što smo upozorili javnost na enormno teške uslove u kojima rade radnici na otvorenom pri visokim temperaturama, desila se tragična smrt radnika RB Kolubara na polju D. Iza sebe je ostavio ženu i dvoje dece. Ovim putem izjavljujemo saučešće porodici i zahtevamo detaljnu istragu okolnosti koje su dovele do smrti pedesetogodišnjeg radnika. Pokret Ne davimo Beograd zahteva da Ministarstvo rada na delu pokaže da će obezbediti da se poslodavci pridržavaju Smernica za bezbedan i zdrav rad na otvorenom pri visokim temperaturama Vlade Srbije iz 2007. godine.

Ne davimo Beograd u Loznici: Podrška lokalnim udruženjima protiv izgradnje rudnika Rio Tinta

Predstavnici pokreta Ne davimo Beograd, Dobrica Veselinović i Radomir Lazović, zajedno sa Nebojšom Zelenovićem iz Zajedno za Srbiju, pridružiće se u četvrtak 29. jula, u 9 časova, građanima i lokalnim udruženjima ispred skupštine grada Loznica, gde je planiran protest protiv izmena urbanističkih planova kojima se omogućava realizacija projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit. Na dnevnom redu skupštine grada Loznica, koja u četvrtak počinje u 10 časova, naći će se izmene Prostornog plana grada Loznice, kojima se ovaj plan višeg ranga, protivzakonito usaglašava sa prethodno donetim Prostornim planom područja posebne namene za projekat "Jadar".