Građevinska kompanija „Milenijum tim” tužila je pokret Ne davimo Beograd radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.

Iako u velikom broju poslova sa vlastima, “Milenijum tim” je firma koja je najpoznatija po tome što je učestvovala u spornoj izgradnji gasovoda kada je Srbija gas kao podizvođače angažovao ovu kompaniju, igradi kontroverzni projekat “Beograd na vodi”, a aktivisti Ne davimo Beograd nisu prvi put na udaru ovih moćnika. Podsećamo da je jedan od vlasnika kompanije i fizički nasrnuo na Dobricu Veselinovića u toku jednog od protesta koji smo pravili protiv izgradnje Beograda na vodi.

Kako se u tužbi navodi, Ne davimo Beograd je Milenijum timu naneo materijalnu štetu u vidu smanjenja vrednosti žiga kompaniije u iznosu od 100 hiljada evra koliko iznosi i tužbeni zahtev za nadoknadu štete.

Kako je Ne davimo Beograd ranije upozorio, Grad Beograd je objavio javni uvid u nacrt plana detaljne regulacije kompleksa Instituta “Goša” na Zvezdari. Ovim planom umesto zgrade Instituta, predviđena je izgradnja velikog stambeno-poslovnog kompleksa od ukupno 22.389 kvadratnih metara. Millenijum tim je kao jedini ponuđač, 2018. godine Institut kupio po početnoj ceni od 970.125 evra, a izrada plana pokrenuta je neposredno posle isteka roka od dve godine u kome se ne sme menjati delatnost preduzeća, niti dalje raspolagati njenom imovinom.

“Ovu tužbu smatramo pretnjom i pritiskom na nas kako bismo prestali da objavljujemo o štetnim projektima koje sprovodi vlasti i njima bliske kompanije. Očigledno je da naše pisanje nema nikave veze sa žigom Milenijum tima, ali se visokim tužbenim zahtevom želi zapretiti onima koji pišu i objaljuju o ovom preduzeću. Naš pravni tim preuzeo je ovaj slučaj pa ćemo detalje o samoj tužbi izneti uskoro” – izjavio je Dobrica Veselinović.

Kako saznajemo “Milenijum tim” je tužio još nekoliko redakcija nezavisnih medija i organizacija za nanošenje štete ugledu kompanije, a zbog tekstova u kojima se otkriva povezanost ove kompanije sa vrhom vlasti.

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Danas: Vučić prisilu i zastrašivanje naziva demokratijom

Mi nemamo ništa protiv kampanje od vrata do vrata, ali i te kako imamo protiv zastrašivanja građana koje aktivisti SNS sprovode kada u ovakvu kampanju idu sa biračkim spiskovima koje ne bi smeli da kod sebe imaju, niti bi smeli da obične građane koji im nisu dali saglasnost za korišćenje njihovih podataka pozivaju na dan izbora ili im kucaju na vrata pritiskajući ih da izađu na izbore i glasaju za SNS – ističe za Đorđević za Danas.

Dok Srbija stoji pod pandemijom, Vesić u kafani sa ćebadima na prozorima

Povodom snimka koji se pojavio na društvenim mrežama na kojima se vidi Goran Vesić kako lumpuje u kafani sa živom muzikom i ćebadima na prozorima, pokret Ne davimo Beograd zahteva njegovu hitnu smenu. Vesić je pored zamenika gradonačelnika Beograda i člana kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, pa je njegova odgovornost u tome i veća, a ponašanje skandalozno i za svaku osudu.

Milenijum tim tužio Ne davimo Beograd

Građevinska kompanija „Milenijum tim” tužila je pokret Ne davimo Beograd radi naknade materijalne štete u iznosu od skoro 12 miliona dinara, zbog objavljivanja teksta o promeni urbanističkog plana kojim se ovoj kompaniji omogućava rušenje istraživačko-razvojnog instituta Goša i izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa na istom mestu.