Istoričari umetnosti: Spomenik Stefanu Nemanji nema veze sa srpskom tradicijom

Istoričari umetnosti Aleksandra Davidov Temerinski i Branislav Dimitrijević saglasni su da spomenik Stefanu Nemanji nema nikakve veze sa srpskom tradicijom. Takođe, monaha sa mačem nemamo u našoj tradiciji, dodaju. Smatraju da tako veliko spomeniku nije mesto u gradskom jezgru.

31. 01. 2021.|

Lazović za Danas: Ne davimo Beograd ne sarađuje sa GDF, već sa Zelenovićem

Saradnja Ne davimo Beograd sa Građanskim demokratskim forumom (GDF) ne može „funkcionisati sve bolje“ jer je nema – ne postoji dogovor o saradnji između Ne davimo Beograd i Građanskog demokratskog foruma o kojem je u intervjuu listu Danas objavljenom 25. januara govorio predsednik GDF Zoran Vuletić.

30. 01. 2021.|

Ne davimo Beograd pisao Violi fon Kramon Taubadel: Traži se podrška Evropskih zelenih u pregovorima vlasti i opozicije

Povodom približavanja predstojećih pregovora vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji, a pod okriljem Evropskog parlamenta, Ne davimo Beograd je uputio pismo poslanici grupe Zelenih Violi fon Kramon Taubadel.

27. 01. 2021.|

Podržavamo svaki dobar predlog za poštene izbore

Iako se u javnosti govori o više opozicionih platformi i predloga za unapređenje izbornih uslova, one prepoznaju iste probleme, a i u mnogim tačkama se podudaraju. Naše napore usmerićemo ka tome da se ove platforme koordinišu i približe što je više moguće, ali za nas nije toliko važno da opozicija ima jednu platformu. Podržaćemo sve one predloge za koje smatramo da mogu voditi unapređenju izbornih uslova.

26. 01. 2021.|

Problem frilensera rešiv, a trebalo bi da vodi i unapređenju i pravičnosti celog poreskog sistema

Povodom aktuelnog problema frilensera, Ne davimo Beograd je na okruglom stolu predstavio svoj predlog rešenja pitanja koje pogađa veliki broj radnika na internetu. Ovaj predlog deo je šire inicijative pokreta za pravedan poreski sistem.

25. 01. 2021.|
Go to Top