Povodom danas održanog sastanka dela opozicije na kojem se razgovaralo o unapređenju izbornih uslova, Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, podržavaju i pozdravljaju usaglašavanje stavova opozicionih organizacija u susret pregovora sa vlastima.  

Smatramo da je dobro da se razgovori vode u više formata, sa različitim učesnicima, kako bi se došlo do najboljeg rešenja kako da se vlast natera da obezbedi poštene izbore. 

Iako se u javnosti govori o više opozicionih platformi i predloga za unapređenje izbornih uslova, one prepoznaju iste probleme, a i u mnogim tačkama se podudaraju. Naše napore usmerićemo ka tome da se ove platforme koordinišu i približe što je više moguće, ali za nas nije toliko važno da opozicija ima jednu platformu. Podržaćemo sve one predloge za koje smatramo da mogu voditi unapređenju izbornih uslova. 

Podsećamo da su i Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju nedavno poslale komentare i na “Platformu za pregovore pod okriljem Evropskog parlamenta o uslovima za slobodne i poštene izbore” koju je donela druga grupa organizacija, DS, PSG i SSP-a. 

Detaljnije o komentarima koje smo uputili na “Platformu za pregovore pod okriljem Evropskog parlamenta o uslovima za slobodne i poštene izbore” čitajte na ovom [linku].

Pročitaj i ovo:

Stojmenović za HBS: Zelene politike i solidarnost za pravednije društvo

Pre šest godina grupa građana i građanki nezadovoljnih načinom razvijanja glavnog grada udružila se i osnovala Inicijativu Ne davimo Beograd. Inicijativa je nastala kao lokalni društveni pokret koji je i institucionalno i vaninstitucionalno, učestvovanjem u javnim raspravama ali i građanskim protestima, ukazivao na štetnost projekata izgradnje Beograda na vodi da bi se tokom godina razvila u relevatnog političkog aktera koji se zalaže za razvijanje grada koji je u skladu sa potrebama njegovih stanovnika.

Dobrica Veselinović, panker koji voli da popravlja Beograd

U novom izdanju podcast-a „Život na srpskom”, Dobrica Veselinović daje odgovore na neka važna i neka manje važna pitanja: 1) kakav bi čovek trebalo da vodi prestonicu Srbije i čiji je "naš grad"; 2) odgovara na prozivke Gorana Vesića, ali i onih koji kažu da je previše fin za politiku; 3) otkriva kako živi i u čemu uživa kad ne popravlja Beograd; 4) o spomeniku Stefanu Nemanji, ali i o panku; 5) o javnom nadmetanju za kuću na Vračaru; 6) o pivu ispred dragstora, o gradskom prevozu; 7) o bajkama i "komadiću koji nedostaje" i još mnogo toga...