Veselinović: Mi smo promena za Beograd bez koruptivnih šema SNS-a i SPS-a

Zeleno levi front - Ne davimo Beograd smatra da je umesto besmislenog i preskupog postavljanja kontejnera za komunalce po i ovako natrpanom javnom prostoru grada Beograda ovaj ogroman novac bilo bolje uložiti u izgradnju novih i prekopotrebnih gradskih vrtića, optimizaciju i poboljšanje javnog prevoza i projekte energetske efikasnosti.

31. 07. 2023.|

Kozma za Novu: Kad bi naprednjaci izašli na izbore pod svojim imenom, SNS bi izgubila gotovo sve gradove u Srbiji

Kad bi se u potpunosti raspravljalo o lokalnim politikama i kad bi se na lokalnim izborima biralo između kandidata koji na tim izborima nastupaju pod svojim imenom i prezimenom, SNS bi izgubila gotovo sve gradove u Srbiji.

31. 07. 2023.|

Dobrica Veselinović raskrinkao Vučićevu bajku o 455 novih vrtića u Beogradu: „Slagali ste, kao i mnogo puta do sada“

„Zato Aleksandre Vučiću prestanite da obmanjujete javnost, spremite se lepo, pokažite prave brojke i priznajte da je vaša politika politika privatizacije i presipanja javnih sredstava u privatne džepove. I vidite sa vašim gradonačelnikom zašto ne sme na izbore, koje evo opet tražimo“, zaključio je Veselinović“.

30. 07. 2023.|

Lazović za NIN: Smena generacija u opoziciji uliva optimizam

Prvog dana nakon ubistva u „Ribnikaru“, a dan pre ubistva u Mladenovcu, doneli su na Vladi zakon o planiranju i izgradnji, čiji značaj se meri u milijardama evra. To su procene koliko košta zemlja koja će bez naknade biti poklonjena tajkunima. Dakle, oni su iskoristili trenutak da proguraju zakon dok je ljudima fokus na tragediji. Sve vreme su fokusirani na slične manipulacije, podmuklosti, podmetačine, šeme itd.

28. 07. 2023.|

Đorđević: Tražimo ocenu ustavnosti Zakona o socijalnoj karti

Dosadašnje posledice sprovođenja zakona kao i sumnje u neustavnost i nesaglasnost odredbi zakona sa međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima, pokazuju da je ideja o socijalnim kartama kao načinu da se pomogne ljudima u potrebi zloupotrebljena da se iz sistema socijalne zaštite izbriše što veći broj ljudi. 

25. 07. 2023.|

Jerinić: Odluke Skupštine Srbije može da ukine ili sama skupština, ili Ustavni sud

U slučaju ukidanja Anketnog odbora koji je trebalo da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do zločina u „Ribnikaru“ i okolini Mladenovca, kako je navela, predsednik skupštine Vladimir Orlić je pokušao da to uradi saopštenjem u kojem čak ni ne piše da se ukida, već da se „rad obustavlja do za sada neodređenog trenutka“.

23. 07. 2023.|

Kozma: Razumem strah roditelja da sednice Anketnog odbora ne počnu da liče na plenarne

„Na nama je da predložimo mere kako nam se nešto ovako strašno više nikada ne bi moglo dogoditi. Od posebne važnosti je da predložimo mere za podizanje našeg školstva na čvrste noge. Naše školstvo, kao i naše društvo, danas je na raskrsnici“, navodi sagovornik Danasa.

21. 07. 2023.|

Veselinović: Moramo ulagati u odbranu od klimatskih promena

Zato se Zeleno-levi front umesto ulaganja u koruptivne i besmislene projekte tipa Beograda na vodi ili nacionalnog stadiona, zalaže za investiranje u sisteme upozorenja, u obnavljanje i širenje šumskih pojasa, uređivanja vodotokova i kanalizacionih mreža, kao i u javnu infrastrukturu i na kraju civilnu zaštitu“ izjavio je Dobrica Veselinović.

20. 07. 2023.|
Go to Top