Narodna poslanica Zeleno levog fronta Jelena Jerinić izjavila je za agenciju Beta da odluke Skupštine Srbije može da ukine ili sama skupština stavljanjem na dnevni red i izglasavanjem većinom glasova ili Ustavni sud ako nađe da je odluka nezakonita ili neustavna.

U slučaju ukidanja Anketnog odbora koji je trebalo da utvrdi činjenice i okolnosti koje su dovele do zločina u „Ribnikaru“ i okolini Mladenovca, kako je navela, predsednik skupštine Vladimir Orlić je pokušao da to uradi saopštenjem u kojem čak ni ne piše da se ukida, već da se „rad obustavlja do za sada neodređenog trenutka“.

„Predsedsnik Narodne Skupštine trebalo bi da izađe u javnost i objasni svoje saopštenje, a nakon toga da se izvini građanima i građankama i obeća da neće više ometati rad Anketnog odbora koji je ustanovljen na ustavan i zakonit način“, rekla je poslanica i doktorka pravnih nauka Jelena Jerinić.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.