Nova koruptivna šema gradske uprave Aleksandra Šapića koštaće građane i građanke Beograda više od 10 miliona evra, za postavljanje montažnih kućica i kontejnera za pripadnike komunalne policije, tj. “Belih”.

Zeleno levi front – Ne davimo Beograd smatra da je umesto besmislenog i preskupog postavljanja kontejnera za komunalce po i ovako natrpanom javnom prostoru grada Beograda ovaj ogroman novac bilo bolje uložiti u izgradnju novih i prekopotrebnih gradskih vrtića, optimizaciju i poboljšanje javnog prevoza i projekte energetske efikasnosti.

Za 10 miliona evra prema našem planu Za dobar grad mogli smo:

  • Izgraditi skoro 10 vrtića
  • Kupiti nekoliko kompozicija BG voza i tramvaja i smanjiti gužve u saobraćaju 
  • Zameniti skoro 20 000 individualnih ložišta u Beogradu, što je skoro 10 % od ukupnog broja individualnih ložišta u Beogradu čime bi značajno rešilo pitanje zagađenja vazduha.

”Zato je Beogradu potrebna promena, jasna vizija i jasan plan gde se, zašto i kako troši svaki dinar kako bi se poboljšao život građana. Mi taj plan imamo i spremni smo da budemo promena kakva je Beogradu potrebna i znamo da je smena SNS-a i SPS-a naš prvi korak za bolju budućnost,   – izjavio je Dobrica Veselinović, šef odborničke grupe koalicije Moramo, Zeleno-levi front/ Ne davimo Beograd.

Pročitaj i ovo:

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.