Jerinić: Odlaganje steno beleški potreba SNS da iskrivljuje stvarnost

"Uvođenje bilo kakve autorizacije steno beležaka protivna je ne samo poslovniku, u pravnom smislu, već predstavlja još jedno ponižavanje skupštinskih službi koje vredno i savesno obavljaju svoj posao", ocenila je Jerenić u izjavi za agenciju Beta.

28. 06. 2023.|

Jerinić poslanicima SNS-a: Gospodo, niste vi država!

Osvrnuću se samo na jednu od odbrambenih izjava koju je izrekao Aleksandar Vučić. Reče on: Nije posao ministra unutrašnjih poslova da deluje preventivno, već samo represivno. Je li? Kada to kaže predsednik države, on poručuje svim građanima i građankama Srbije da nismo bezbedni, da nema ko da čuva našu bezbednost, da to nije ničija odgovornost.

28. 06. 2023.|

Đorđević: Srbija mora da brine o prevenciji femicida i pruži pomoć ženama žrtvama nasilja

Pre 50 dana narodna poslanica Zeleno-levog kluba, Biljana Đorđević, je kao članica Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova podnela predlog za organizaciju javnog slušanja na temu femicida. Sednica ovog Odbora, koji se i inače retko sastaje, nije zakazana od sredine aprila iako Narodna skupština već duže od mesec dana raspravlja o situaciji u zemlji i odgovornosti institucija nakon dva masakra u Ribnikaru i Malom Orašju i Duboni.

28. 06. 2023.|

Veselinović za Novu: Nove izbore u Beogradu žele svi osim Aleksandra Šapića

Svi, ali svi su za nove gradske izbore. I Aleksandar Vučić i leva i desna opozicija, a tek je građanima koji izlaze na ulice jasno da je Beogradu potrebna promena. Beograd vapi za promenom. Jedino ko ne želi i ne sme na izbore je Aleksandar Šapić, jer mu je jasno da nema više nikakvu podršku građana. Zato ovim putem još jednom pozivamo Aleksandra Šapića da da ostavku, te da ovu mučnu situaciju razrešimo kako dolikuje – izborima na jesen.

24. 06. 2023.|

Šapić zbog nazivanja građana “ludaci” i “zlikovci” mora biti smenjen, RTS da se izvini

Nakon uvreda i govora mržnje koje je Aleksandar Šapić izneo prema stanovnicima savskih blokova, zahtevamo izvinjenje uredništva Beogradske hronike i Radio televizije Srbije i smenu gradonačelnika koji je očigledno potpuno zalutao na ovu poziciju. Nazivati “ludacima” i “zlikovcima” građane koji čuvaju Savski nasip od bušenja i protivzakonitih radova je neprihvatljivo i za svaku osudu. 

22. 06. 2023.|

Veselinović za N1: Politika SNS – politika privatizacije ili ne umeju ništa da urade

„Ne bih ja govorio samo o godinu dana vlasti Aleksandra Šapića, u pitanju je kontinuitet vlasti Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, koji traje već više od deset godina. To je obeleženo time da nismo mogli da održimo ni osnovni kvalitet javne infrastrukture vrtića, vodovoda, kanalizacije, javnog prevoza, nego je kvalitet opadao."

22. 06. 2023.|

Jerinić: Sistem u kome je 45% dece proživelo vršnjačko nasilje – nije zakazao?

Trećeg maja sve je moglo drugačije. Mogla je predsednica Vlade da izađe pred građane i građanke i da se zajedno sa njima zapita: Šta nam se to dogodilo? Da li je moglo drugačije? Šta zajedno možemo da uradimo da se ovo više nikada ne dogodi?

21. 06. 2023.|
Go to Top