Nakon uvreda i govora mržnje koje je Aleksandar Šapić izneo prema stanovnicima savskih blokova, zahtevamo izvinjenje uredništva Beogradske hronike i Radio televizije Srbije i smenu gradonačelnika koji je očigledno potpuno zalutao na ovu poziciju. Nazivati “ludacima” i “zlikovcima” građane koji čuvaju Savski nasip od bušenja i protivzakonitih radova je neprihvatljivo i za svaku osudu.

Nažalost, ovo je samo još jedan razlog u moru razloga zbog kojih bi Šapić morao da bude smenjen. Pored saobraćajnog kolapsa celog grada, ignorisanja divlje gradnje, mahinacija sa javnim prevozom i potpunog debakla novog sistema koji se uvodi nakon malverzacija sa Kentkartom, zatim odsustvo infrastrukturnih ulaganja i teške situacije sa zaposlenima u vrtićima, vređanje građana je još jedan pokazatelj da Šapić mora da ode.

“Ljudi koji danonoćno čuvaju Savski nasip od bušenja, odnosno veliki deo grada od poplava koje bi mogle da uslede ako se nasip ugrozi, zaslužuju pohvalu i priznanje, a ne uvrede i mržnju. Vidljiva je nervoza Šapića jer je svim građanima Beograda jasno da je on potpuno zalutao na ovo mesto i da mora što pre biti smenjen kako bi šteta po grad bila što manja. Svakim danom koji je on na vlasti, šteta je sve veća” – poručio je Dobrica Veselinović iz Zeleno-levog fronta, Ne davimo Beograd.

Nakon što je na sednici Skupštine grada izbegao da odgovara na pitanja opozicije o svim ovim važnjim pitanjima za razvoj grada, gradonačelnik je iskoristio izgleda ekskluzivno pravo da u gostovanju na javnom servisu, napadne, omalovažava i vređa građane i građanke Beograda. Podsećamo da je Beogradska hronika i generalno program RTS-a zatvoren za predstavnike opozicije, koji bi mogli građanima da objasne koliku štetu proizvodi Srpska napredna stranka i sam Šapić.

Ali ni totalna medijska kontrola, PR spinovanje, napadi i pretnje ne mogu da sakriju ono što je svima jasno – Aleksandar Šapić je nedostojan funkcije gradonačelnika Beograda, a našem gradu je potrebna promena.

Pročitaj i ovo: