Poslanica “Zeleno-levog fronta” Jelena Jerinić izjavila je danas da je vođenje stenografskih beleški u Skupštini Srbije uređeno Poslovnikom u kojem jasno piše da se u njih unosi tekst “u izrečenom obliku, bez ikakvog izostavljanja reči i izraza”.

Skupštinske služba obavestile su u utorak 27. juna novinare da više neće dobijati beleške istog dana, već će one biti objavljivane na sajtu tek sutradan.

“Uvođenje bilo kakve autorizacije steno beležaka protivna je ne samo poslovniku, u pravnom smislu, već predstavlja još jedno ponižavanje skupštinskih službi koje vredno i savesno obavljaju svoj posao”, ocenila je Jerenić u izjavi za agenciju Beta.

Narodna poslanica je dodala da je to još jedan izraz potrebe Srpske napredne stranke (SNS) da iskrivljuje stvarnost, kao što to rade, kako je navela, kroz svoje tabloide i medije sa nacionalnom frekvencijom.

Ona je kazala da se skupštinska diskusija snima, kao i da postoje video i audio snimci svake izrečene reči.

“Međutim, steno beleške često zabeleže i ono što se u prenosu ne čuje, kao što je dobacivanje poslanika, pa je verovatno namera da se i tome izbriše svaki trag”, ukazala je Jerinić.

Ona pretpostavlja da će, pored poslanika i poslanica, na to reagovati i stručne organizacije koje prate rad parlamenta.

Pročitaj i ovo:

Zeleno-levi front zahteva potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću

Zahtevamo usvajanje izmena Zakona o oglašavanju i potpunu zabranu reklamiranja igara na sreću, kockarnica, kladionica, slot klubova, online igraonica i svih drugih oblika kockanja koji ostavljaju ogromne štetne posledice po naše društvo. Zeleno-levi front je u Narodnoj skupštini podneo predlog izmene Zakona o oglašavanju kojim se predviđa potpuna zabrana oglašavanja igara na sreću.

ZLF: Požari na deponijama su posledica partijskog upravljanja gradom

Danas je izbio požar na deponiji u Kumodražu, koji preti da bude još jedna u nizu ekoloških katastrofa zbog nemarnog upravljanja otpadom i ignorisanja problema divljih deponija od strane vlasti. Crni dim se širi opštinom Voždovac, što ukazuje da će građani narednih dana jedva disati zbog zagađenja vazduha.