Šef poslaničke grupe Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd Radomir Lazović izjavio je danas da je policiji prijavio pretnje smrću koje je dobio od bivšeg poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Janka Langure, ali da od njih nije dobio nikakav odgovor.

“Danas je Vidovdan, dan kada je bivši poslanik SNS-a Janko Langura najavio da bih ja mogao biti ubijen”, rekao je Lazović novinarima u Skupštini Srbije.

Naveo je da do danas nema saznanja da li je protiv Langure pokrenut neki postupak zbog tih pretnji, da li je priveden na saslušanje ili razgovor, ali ni da ga niko nije obavestio da li mu je ugrožena bezbednost.

“A kako da policija zaustavi bilo šta, kada ta vrsta širenja nasilja dolazi od političara, od ljudi koji su duboko povezani sa SNS, od njihovih bivših poslanika, sadašnjih poslanika, najviših predstavnika poput premijerke ili predsednika države”, naveo je Lazović.

Upitan da li se plaši za svoju bezbednost, kazao je da se ne ne plaši.

“Na nekom ličnom nivou i možda, ali nemam prava da se plašim zbog toga što sam narodni poslanik, verujem da bi ova država morala da me zaštiti”, rekao je Lazović.

Naveo je da će sa pravnim timom odlučiti da li će podneti privatnu tužbu protiv Langure, a da do sada to nije učinio jer je očekivao da će policija prva reagovati.

Podsetio je da ga je Langura i ranije javno vređao i pretio mu, a da ga je nakon toga sačekao ispred Skupštine Srbije, gde ga je verbalno napao.

“Činjenica da narodnog poslanika zbog govora u Skupštini Srbije sačekuju članovi vladajuće stranke ispred Skupštine je duboko poražavajuća za naše društvo, ne zbog mene, već zbog toga šta građani mogu da očekuju, ukoliko se narodnim poslanicima prave sačekuše”, kazao je Lazović.

Pozvao je policiju da reaguje, a vladajuću stranku da “zaustavi svoju mašineriju”.

Pročitaj i ovo: