Branislav Dimitrijević: Moramo motivisati građane da se uključe u politku

Na pitanje ko je angažovani kulturni radnik, jedan od nesporno tačnih odgovora bio bi - Branislav Dimitrijević. Ovaj beogradski istoričar i teoretičar umjetnosti istražuje jugoslovenski prostor i kulturne prakse, a dio je pokreta Ne davimo Beograd. Politički se angažuje, jer ne smatra da taj prostor pripada samo profesionalnim političarima.

29. 04. 2022.|

Lazović: Vučić je najveća pretnja evropskim integracijama

Najveća pretnja evropskim integracijama Srbije je upravo Aleksandar Vučić, bez obzira kakvu odluku donese o usklađivanju spoljne politike Srbije sa Evropskom unijom po pitanju rata u Ukrajni. Godinama upozoravamo na to da Srbijom vlada hibridni autokratski režim koji je oteo naše institucije, devastirao pravosuđe, obesmislio vladavinu prava, napravio od Srbije društvo sa najvećim ekonomskim nejednakostima u Evropi i zemlju divljih deponija i otrovnog vazduha.

28. 04. 2022.|

Državnici na kritike odgovaraju rešenjima, a Vučić uvredama ka MORAMO

Odgovorni državnici na kritiku odgovaraju konkretnim rešenjima kako da se unaprede oblasti koje nisu na zadovoljavajućem nivou, a Aleksandar Vučić uvredama i omalovažavanjem. I na ovaj način on potvrđuje pisanje Fridom hausa o tome da je u Srbiji na vlasti autoritarni režim koji vlada političkim represijama.

21. 04. 2022.|

NDMBGD obeležava zvučnom šetnjom Međunarodni dan zaštite od buke

Buka je odavno svrstana u veoma škodljive zagađivače životnog okruženja, kao tzv. nevidljivo aero zagađenje koje sa vazduhom vidljivo zagađenim prisustvom suspendovanim česticama, čini celinu ekološkog izazova u čijem središtu je čovekova potreba za bezopasanim vazduhom.

20. 04. 2022.|
Go to Top