U toku četvorodnevne posete Berlinu, predstavnici pokreta Ne davimo Beograd sastali su se sa visokim predstavnikom Nemačke za Zapadni Balkan, Manuelom Saracinom.

Trenutna politička situacija u Srbiji, kao i međunarodne krize u svetu kojima svedočimo bile su neke od tema o kojima se razgovaralo. U konstruktivnom razgovoru predstavnici Ne davimo Beograd istakli su važnost međunarodnog povezivanja u oblastima kao što su zdrava životna sredina, radna prava, borbe protiv organizovanog kriminala i smanjenja društvenih nejednakosti, koji će biti u fokusu pokreta u narednom periodu.

„U konstruktivnom razgovoru upoznali smo gospodina Manuela Saracina sa našim viđenjem političke situacije u Srbiji nakon upravo održanih izbora, kao i o neophodnosti daljeg toka evropskih integracija Srbije. Pored usklađivanja spoljne politike sa EU, voleli bismo da vidimo i podizanje standarada u oblastima u kojima vlasti u Srbiji ostvaruju jako loše rezultate, kao što je borba protiv organizovanog kriminala ili zaštita životne sredine, odgovor na klimatske promene i borba protiv društvenih nejednakosti koje se konstantno uvećavaju.” – izjavio je Dobrica Veselinović.

Dogovoreno je da se sastanak ponovi prilikom posete Manuela Saracina Beogradu, koji će se desiti u naredne dve nedelje.

Predstavnici Ne davimo Beograd će narednih dana razgovarati i sa saradnicima iz Evropske partije Zelenih, a pored toga upoznaće se i sa različitim inicijativama i društvenim organizacijama koje rade na konkretnim rešenjima za zelene i solidarnije zajednice.

Pročitaj i ovo:

Peticija Ne damo Savski nasip: Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima nasipa

Građani ostavljaju dirljive poruke podrške čuvarima Savskog nasipa u okviru peticije koju je za samo dva dana potpisalo preko 1300 ljudi. Naime, pokret Ne davimo Beograd pokrenuo je peticiju kao vid podrške građanima koji na nasipu blokiraju radove i ugrožavanje nasipa. Jedna od opcija koja je ponuđena onima koji potpišu peticiju je i da upute reči podrške građanima koji danima stražare i dežuraju na nasipu danonoćno.

Državna matura – loše prepisana lekcija

Preslikavanje tuđeg modela, površno, nedosledno, neprofesionalno, neće nikad biti dobro rešenje, kao što prepisivanje na kontrolnom ili na ispitu nikad nije dobro rešenje. Loše smo prepisali bolonjsku reformu, još lošije inkluziju. Da li biste voleli da vas vozi pilot ili operiše hirurg koji je prepisivao?