Poštovani/e,

Pokret Ne davimo Beograd poziva JP “Srbijašume” da prestane sa započetom sečom šume Duboko, kod Obrenovca, i pozitivno odgovori na peticiju građana da se ona sačuva.

Podsećamo da su građani i lokalna grupa Ne davimo Beograd iz Obrenovca tražili da se ova višedecenijska šuma sačuva kroz nezavisnu analizu i procenu zdravstenog stanja stabala. Takođe, od JP Srbijašume zahtevano je ozbiljnije održavanje šume kroz brigu o kolskom prilazu šumi, tehničko održavanje rampi, uređenje staza, postavku klupi, kontrolu bespravne seče i na sve druge načine koji su propisani zakonom. Ovom javnom preduzeću ukazano je i na divlje deponije, zahtevana je obnova starih hrastova i sadnja novih mladica bagrema. Ovo područje moglo bi se i unaprediti obnovljanjem dečjeg igrališta i drvenog mobilijara namenjnog najmlađima u ulici Aleksandra Ace Spasića.

Iako je veliki broj građana potpisao peticiju, a održano je i nekoliko komšijskih sastanaka na kojima je jasno pokazana potreba da se ova šuma sačuva, gradska vlast je nastavila svoju štetnu praksu i seču šume Duboko svega nekoliko dana nakon održanih izbora.

Ovim putem još jednom pozivamo nadležne iz JP Srbijašume da se sa ovom aktivnošću momentalno prekine i da se što pre odgovori na zahteve građana iskazane peticijom.

Pročitaj i ovo:

Biljana Đorđević za Monitor: U regionu problemi slični, pa tako i rešenja

Biljana Đorđević za crnogorski nedeljnik Monitor: Ne samo što bi dobrosusjedski odnosi morali da budu stalno njegovani već to za naš region označava istovremeno i sentimentalno i racionalno. Osjećamo da smo nekad bili dio iste države i pogađaju nas slični problemi koji, moguće je da će se to pokazati kao racionalno, traže i zajednička regionalna riješenja

Linijski park ili Linijska prevara?

Radi se o oblasti od izuzetnog značaja s obzirom na kulturna, istorijska, društvena i prirodna dobra u toj zoni. Ova oblast zaslužuje pažljivu, promišljenu i progresivnu revitalizaciju. Zbog svoje vrednosti ova oblast predstavlja i atraktivan plen onima koji godinama kidišu na javna dobra uništavajući ih zarad sumnjivih investicionih projekata i koruptivnog profita.

Ponovo napadnut aktivista NDBGD: Ne osećam se bezbedno, nisam učinio ništa loše

Aktivista pokreta Ne davimo Beograd Miloš Vučković koji je nedavno ponovo napadnut od strane istog čoveka koji ga je napao na dan izbora 3. aprila ispred biračkog mesta na Zvezdari, kaže da se drugi napad desio u prodavnici u kojoj je kupovao, da ga je ta osoba prepoznala i počela da mu preti da će ga izlomiti i da se živ neće vratiti kući, a potom je stao ispred prodavnice i čekao ga da izađe. Vučković je pozvao policiju, koja je došla kroz desetak minuta, ali je napadač pobegao. Kada je prvi put napadnut na dan izbora 3. aprila policija nije reagovala.